Histerija protiv zapadnog sveta rizik za Kosovo

Iljir Ibrahimi
Izvor: Klan Kosova

Albanski narod je među retkim narodima koji nisu učili iz istorije. Kroz istoriju smo imali kratkih i retkih trenutaka uspeha, ali mnogo češće smo imali opštenarodnu histeriju koja nas je decenijama vraćala unazad.

Redak trenutak uspeha bio je 1999. godine kada je ceo civilizovani svet ustao i spasio nas od Golgote. Tada nam je taj zapadni svet pomogao da obnovimo porušene kuće, otvorimo spaljene škole i postavimo temelje nove države koju su nam pomogli da napravimo.

Ali, kao što nam se dešavalo u prošlosti u istoriji, obuzela nas je narodna histerija i ustali smo upravo protiv tog zapadnog sveta

Proglašavamo ih izdajnicima, neprijateljima, nazivamo ih svakakvim imenima koja samo izopačeni umovi znaju da skandiraju. Oni koji se trude da čitaju istoriju znaju da ove histerije podstiču zlonamerne strane sile, često uz pomoć lokalnih spiritualista.

Sada se postavlja pitanje ko ovih dana gura ovu histeriju. Gledamo domaće glumce. Jednog dana ćemo u istorijskim knjigama pročitati stranu silu koja gura ovu histeričnu agendu, koja rizikuje da zemlju vrati decenijama unazad - ponovo.

Piše: Iljir Ibrahimi, politički analitičar