Gradonačelnici Strumice i Novog Sada u okviru "Otvorenog Balkana“

Kostadin Kostadinov i Milan Đurić
Izvor: Fejsbuk/Kostadin Kostadinov

Predsednik opštine Strumica Kostadin Kostadinov, u okviru višednevne posete Srbiji, sastao se gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem. Sagovornici su, nakon razmene iskustava opštinskih adminisracija, najavili su početak intenzivne saradnje.

“Na poziv domaćina i mog kolege gradonačelnika Milana Đurića, boravim u gradu multikulturalnosti i modernog simbola mladosti. Pokrenut kulturnom razmenom i realizacijom prvog `GetEgzITEd` u Strumici, u okviru svetski poznatog `Egzit` festivala, kroz model jednakosti i tolerancije, do poštovanja prirode i praktikovanja sportskog načina života. Dogovorili smo se da započnemo proces intenzivne saradnje između Novog Sada i Strumice. Zajedno sa gradonačelnikom Đurićem dogovorili smo se da ova inicijativa preraste u primer i model kako u okviru procesa `Otvoreni Balkan` treba raditi, sarađivati i, u krajnjoj liniji, sticati i širiti nova poznanstva”, rekao je Kostadinov posle sastanka, navodi se u saopštenju Informativne službe opštine Strumica.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je sastanak bio produktivan sastanak i da su razmotrene mogućnosti buduće saradnje.

“Razgovarali smo o mogućnostima saradnje dve opštine i identifikovali teme koje nas spajaju i koje su od interesa za naše sugrađane. Sa kolegom kao što je Kostadinov, kroz razvoj i sprovođenje intenzivne saradnje u oblasti kulture, sporta i međuljudskih odnosa, uveren sam da ćemo postaviti nova merila koja će potvrditi da je ovakvom saradnjom – uspeh moguć na Balkanu", rekao je Đurić.

U okviru zvanične posete Novom Sadu, Kostadinov je prisustvovao i konferenciji za medije tokom koje je najavljeno drugo izdanje "Get EgzITed-a".

Sastanku su, pored dvojice gradonačelnika, prisustvovali i osnivač i direktor Festivala "Egzit" Dušan Kovačević i muzička zvezda Ana Đurić – Kostrakta, saopštila je Informativna služba Opštine Strumica.