Krasnići i Mustafa u pritvoru u Hagu slave rođendan

Jakup Krasnići Saljih Mustafa
Izvor: Reporteri

Bivši pripadnici OVK Jakup Krasnići i Saljih Mustafa, koji se nalaze u pritvorskoj jedinici u Hagu, danas slave rođendane, prenosi Reporteri.

Bivši portparol OVK i bivši predsednik Kosova Jakup Krasnići rođen je 1951. godine i on danas puni 70 godina, dok Saljih Mustafa danas puni 49 godina.

Inače, njih dvojica, kao i još petorica bivših lidera OVK nalaze se u pritvoru Specijalnog suda u Hagu, a sinoć su mogli i da se okupe i dočekaju Novu godinu zajedno.

Kako podseća Gazeta Ekspres, Specijalni sud ih tereti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, a omogućeno im je da proslave Novu godine, potvrdila je službenica za informisanje te institucije Angela Grijep.

"Iz razloga privatnosti ne možemo da komentarišemo aktivnosti pritvorenika u pritvorskom objektu. Generalno, jedinica za upravljanje pritvorom specijalizovanih komora obezbeđuje zatvorenike u sigurnom i tihom okruženju. Pritvorenici će sigurno dobiti priliku da proslave Novu godinu u skladu sa pravilima i propisima istražnog zatvora", rekla je juče Grijep.

Prvih sedam optuženih, od kojih je pet sa potvrđenom optužnicom, još je u pritvoru jer je gotovo svima odbijen zahtev da se brane sa slobode.