Borovčanin o izjavi Klička: Srbi su ga spasavali od albanske mafije, zaboravio je korene

Nenad Borovčanin
Izvor: Printscreen

Bivši bokserski šampion Evrope Nenad Borovčanin kazao je da se gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ponaša kao nokautirani bokser u ringu i da, kada daje izjave o našoj zemlji, treba da se seti da su mu Srbi pomogli kada ga je u Hamburgu napala albanska mafija, prenosi Kurir.

Na izjavu Klička koju je dao za albanski medij u Davosu i u kojoj je rekao: "Ukrajinci se bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora", Borovčanin, koji je dugo trenirao sa njim, kazao je da Kličko pokušava da stvori nove sukobe.

"Vitalij Kličko je izdao i pogazio sopstvene korene, pa i ne čudi što se u politici ponaša kao nokautirani bokser u ringu. Nekada je bio normalan čovek i sportista, kada smo trenirali zajedno, ili se samo tako predstavljao, ali je u njega ušlo neko zlo pred kraj bokserske karijere. I ne čudi to njegovo sadašnje neljudsko ponašanje s obzirom da su ga mentori tada obučavali za tzv veštine govorništva i javnog nastupa”, kaže Borovčanin.

Dodaje da je iz tih razloga prekinuo sa njim svaku komunikaciju, upravo kada ga je "to zlo" postavilo na čelo kolone u Majdanu i kada je napravljen razdor između dva bratska naroda, ukrajinskog i ruskog.

"Sada ponovo produbljuje sukobe i pokušava da napravi nove, pri čemu do linije fronta dolazi da se fotografiše i daje zapaljive izjave za medije, a spava u svojoj skupocenoj vili na periferiji Kijeva. Zaboravio je da sport treba da miri ljude, a ne da ih zavađa, kako je govorio Mendela kojeg je citirao dok je boksovao", kazao je Borovčanin.

Kako je dodao, srpske svetinje, manastiri i crkve čine kulturno nasleđe srpskog naroda na Kosovu

"Kličko treba da zna da je Kosovo i Metohija za nas Srbe više od teritorije i kolevka srpstva, ali izgleda da ne poznaje ni istoriju sopstvenog naroda. Kličko treba da zna i to da je Srbija jedina zemlja na svetu gde svako može prošetati i sa ukrajinskom i sa ruskom zastavom, i da svaki građanin Srbije doživljava i jedne i druge kao braću. Taj sukob podjendnako izaziva tugu u srcima svih nas u Srbiji. Kličko treba da zna da srpski narod najbolje zna cenu mira i cenu rata, kao i da Srbija na čelu sa našim predsednikom Vučićem ima jasan stav po pitanju sukoba u Ukrajini, kao i da naša zemlja najiskrenije želi i sve čini da nastane mir, kao i da se patnje ljudi ublaže", kazao je.

Borovčanin je istakao da se Kličko treba podsetiti  koliko su mu Srbi pomogli u Hamburgu kada ga je ista ta albanska mafija napala.

"Kličko na posletku treba da zna da srpski narod nikada nije poražen, jer se naša vojska sa Kosova i Metohije povukla na tenkovima zbog vere da će nastupiti mir i da nas neće prevariti sa raznim rezolucijama, a nakon toga napasti naš goloruki narod, paliti srpske crkve i manastire. Kličko treba da zna da je Srbija zemlja slobodnih i ponosnih ljudi, sa jasnim dobronamernim i miroljubivim stavovima, bila kroz istoriju, ostala sada i biće u budućnosti", zaključio je Borovčanin.