Dom kulture u Gračanici organizuje humanitarne izložbe radova sa grnčarskih radionica

Dom kulture u Gračanici
Izvor: Facebook

Dom kulture "Gračanica" organizovaće u petak, 23. decembra humananitarno – prodajne izložbe radova sa grnčarskih radionica. Izložba radova osoba sa invaliditetom biće održana u 13 časova, dok će izložba dečjih radova biti u 19 časova.

Kako se navodi u saopštenju Doma kulture, u toku oktobra i novembra meseca održane su dve grnčarske radionice - za decu "Vredne ruke" i za osobe sa invaliditetom.

Kako se navodi, jedan od glavnih ciljeva ovih radionica je osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat.

Predavač na ovim radionicama bio je Dobrivoje Furunović primenjeni umetnik – keramičar, koji je o radu sa decom rekao da su deca kroz igru izražavala svoje kreativne sposobnosti.

"A njihove ruke su od gline oblikovale maštovite i neobične predmete i oblike. Grnčarija nastala na tim radionica je originalna, vredna i upotrebljiva", rekao je on.

Izložbe će imati humanitarni karakter, novac prikupljen na izložbi dečijih radova biće uplaćen za lečenje Sare Prljinčević, a novac prikupljen sa izložbe grnčarskih radova za osobe sa invaliditetom biće uplaćen socijalnoj ustanovi "Kuća za omladinu" iz Gračanice.