Er Srbija od 17. maja leti za Čikago, do Njujorka svakog dana tokom letnje sezone

Er Srbija
Izvor: Kosovo Online

Er Srbija će tokom predstojeće letnje sezone povećati broj letova do Njujorka, tako da će od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno do tog američkog grada, odnosno svakog dana u nedelji.

Do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Pored aviona erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina.

„Er Srbija do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno,“ kaže regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Od 2016. godine između Beograda i Njujorka Er Srbijom je letelo više od 460.000 putnika i time je to jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika.

Tokom zimske sezone, Er Srbija je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Od 17. maja Er Srbija će uspostaviti i direktne, redovne letove između Beograda i Čikaga, i tako nastaviti da širi svoje poslovanje na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Do 11. juna letovi do aerodroma O’Her obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom.

Karte se mogu kupiti putem veb sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama Er Srbije, a prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji, dodaje se u saopštenju.

Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Zahvaljujući partnerstvu Er Srbije sa kompanijom Ameriken erlajns omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.