Fondacija "Dajana Paunović" dodeljuje orden majkama troje i više dece

Dajana Paunović
Izvor: Radio Mitrovica Sever

Dodela Zlatnog ordena Svete majke Anastasije održaće se danas, u kripti Hrama Svetog Save sa početkom u 18 časova, saopštila je ta organizacija.

Zlatni orden „Svete majke Anastasije“ dodeljuje Fondacija „Dajana Paunović“ majkama sa troje i više dece za njihov doprinos poboljšanju demografske slike našeg društva i doprinos čitavoj zajednici.

"Imamo svesrdnu podršku naše svete crkve, Srpske pravoslavne crkve,  imamo podršku države i predsednika Aleksandra Vučića, tako da uz nevladin sektor, vladine institucije i SPC , mislim da činimo jednu lepu sinergiji i radimo nešto dobro kako bismo osvetlili naše društvo, koje čini mi se opet razmišlja negde površno. Sve se svelo na nekoj jednokratno i lično zadovoljstvo, moramo da pomirimo nekako taj savremeni i tradicionalan način života.” ističe Dajana Paunović ta Radio Mitrovica Sever.

Dajana je dodala da je ovo jedno lepo priznanje i samo početak.

“Nadam se da je ovo samo početak uručivanja priznanja na dan svete majke Anastasije, koja je  inače majka Svetog Save. Tako, da nije ni slučajno što će se ovaj događaj odigrati u kripti Hrama svetog Save”, kazala je ona.

Ovaj orden danas će dobiti šest žena, a među njima je i majka 11 dece iz Severne Mitrovice.

"Prvi orden ide u ruke majci koja ima 15 dece i to je žena iz Beograda, drugi ordan ide u ruke majke iz Kosovske Mitrovice sa jedanaestoro dece i mislim da time šaljemo takođe jednu jaku i snažnu poruku da su Srbija i Kosovo i Metohija neodvojivi deo i da ujedinjeni možemo sve", navodi Dajana.

Događaju će prisustvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kao i episkoh hvostanski i vikarni Justin Jeremić