Gračanica: UNMIК donirao prehrambene i higijenske pakete za ugrožene

Gračanica - Donacija UNMIK
Izvor: Facebook

Misija Ujedinjenih nacija na Кosovu (UNMIК) dopremila je Opštini Gračanica pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni najugroženijim građanima kao pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz te opštine.

UNMIК je Opštini Gračanica, u cilju podrške ugroženom stanovništvu u borbi protiv koronavirusa, donirao 80 paketa hrane i 78 higijenskih paketa.

Predstavnici UNMIК-a pomoć su uručili predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću, koji su mu, takođe, preneli pozdrave i pismo šefa te Misije na Кosovu Zahira Tanina.

„Dozvolite mi da vam prenesem svoju zahvalnost i podršku kontinuiranom radu u borbi protiv pandemije koronavirusa i naporima da se reše problemi najugroženijih u opštini Gračanica tokom krize koja još uvek traje. Nadam se da će UNMIК-ov doprinos biti od koristi za vašu zajednicu u ovom teškom vremenu i radujem se našoj budućoj saradnji“, napisao je šef UNMIК-a Zahir Tanin, u pismu predsedniku Popoviću.

Popović je zahvalio UNMIК-u na donaciji i podršci u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Najiskrenije se zahvaljujemo UNMIК-u i šefu Misije na Кosovu gospodinu Zahiru Taninu na obezbeđenoj donaciji za najugroženije stanovnike naše opštine, kao pomoć u prevazilaženju posledica nastalih tokom pandemije. Opština Gračanica uvek je sa UNMIК-om imala dobre odnose i saradnju. Dopremljena pomoć pokazatelj je da zajedničkim naporima možemo prevazići ovako veliku i tešku krizu“, rekao je Popović.