Hadži Avdilji zahteva hapšenje Ramuša i Nasima Haradinaja zbog kupovine zemljišta

hadži avdilji
Izvor: Koha ditore

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Hadži Avdilji zahtevao je da budu uhapšeni oni koji su privatizovali zemlju po ovim cenama od 1 do 3 evra i da se to zemljište oduzme, aludirajući na Ramuša Haradinaja i njegovog rođaka Nasima Haradinaja.

On je na Tviteru napisao da „pravosudni sistem na Kosovu gotovo da i ne postoji. Ako bi postojao, danas bi bilo hapšenja  i oduzimanje zemljišta koja je privatizovanalo  za 1 do 3 evra“, napisao je Avdilji.

Predsednik ABK-a Ramuš Haradinaj u prijavi imovine u Agenciji za borbu protiv korupcije 2019. godine objavio je da je kupovao brdovito zemljište od 200 hektara tokom postupka privatizacije 2009. godine u iznosu od 75 hiljada evra, što je 3 evra i 75 centi po aru, piše Gazeta Ekspres.

Pored Ramuša Haradinaja i njegov rođak Nasim Haradinaju, u svojoj izjavi o imovini pokazuje da je 2004. godine privatizacijom kupio 220 hektara zemljišta.

Haradinaj je ove hektare zemlje proglasio delom nepokretnosti vrednim 3 miliona 300 hiljada evra.

Međutim, nije poznato da li je reč o vrednosti po kojoj je Haradinaj kupio državno zemljište ili o iznosu koji Nasim Haradinaj  procenjuje imovinu kupljenu 2004. godine.