Hajdari: Predstavnici kompanije Lidl obišli tri lokacije na Kosovu

Lidl
Izvor: Ekonomia Online

Predstavnici kompanije Lidl, koja je juče najavila da će investirati na Kosovo, obišli su tri lokacije na kojima bi mogli da se nalaze njihovi objekti, izjavila je ministarka trgovine i industrije Kosova Rozeta Hajdari. prenosi Gazeta ekspres.

Predstavnici Lidla juče su se sastali sa premijerom Aljbinom Kurtijem, ministarkom Hajdari i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem. 

"Delegacija kompanije Lidl je opredeljena da investira i razvija poslovanje na Kosovu, uz konstataciju da Kosovo ima mnogo konkurentnih potencijala za ulaganja i da je između ostalog zemlja sa najboljim poreskim sistemom u svetu", izjavila je tim povodom Hajdari.

Dodala je da su sa delegacijom Lidla obišli tri strateške lokacije pogodne za budući poslovni centar na Kosovu.

“Sa delegacijom kompanije obišli smo tri strateške lokacije koje su pogodne za budući logistički centar Lidla. Nakon razgovora sa proizvođačima i prerađivačima hrane i pića, znamo da ovde postoji dobar potencijal za snabdevanje i za izvoz naših proizvoda u svet“, naglasila je ona.

Inače, Lidl je nemački međunarodni diskontni maloprodajni lanac koji ima više od 11.000 prodavnica širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.