Humanitarna akcija: Tri srpske porodice sa Kosova prvi put idu na more

Dajana Punović u Gračanici
Izvor: Radio televizija Gračanica

U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ nekoliko socijalno ugroženih porodica sa Kosova ove godine po prvi put otići će na letovanje, prenosi Radio televizija Gračanica.

Direktorka istoimene Fondacije Dajana Paunović danas je po prvi put posetila opštinu Gračanica, gde se sastala sa predsednicom Ljiljanom Šubarić i porodicama koje će boraviti na moru. Na crnogorskom primorju sedam dana boraviće tri porodice iz opštine Gračanica, Štrpce i Mitrovica.

“Ovo nam mnogo znači jer nam deca do sada nikada nisu bila na moru. Veoma sam zahvalna Dajani i njenoj fondaciji što su nam pružili priliku da idemo na letovanje”, istakla je Radica Simonović iz Štrpca.

Helena Rajković iz Gornje Gušterice kaže da nikad nije bila na moru i da je do sada samo slušala priče o tome kako je lepo ići.

“Imala sam jaku želju ali moji roditelji nisu imali sredstva da mi to omoguće. Sada će mi želja biti ostvarena zahvaljujući ovoj divnoj osobi, Dajani i veoma sam joj zahvalna na tome”, kazala je ona.

U prostorijama opštine Gračanica Dajana Paunović razgovarala je sa predsednicom Ljiljanom Šubarić o daljoj saradnji i načinu na koji ova fondacija može da pomogne porodicama na teritoriji opštine Gračanica.

“Ovo je samo početak lepe i plodotvorne saradnje sa Gračanicom i gradonačelnicom kojoj zahvaljujem na toploj dobrodošlici. Krenuli smo od opštine Štrpce, prisutni smo i u Kosovskoj Mitrovici sada i Gračanici, i gde god je naš narod tu smo i mi, jer je naša dužnost da vodimo računa o našem narodu“, istakla je Paunović.

“Ovo je samo početak naše saradnje i nadamo se da će u narednoj godini biti više ovakvih akcija u kojima ćemo moći više porodica da pošaljemo na letovanje. Ubuduće ćemo raditi na osnaživanju, ne samo socijalno ugroženih porodica, već i žena, mladih i sportista”, kazala je Šubarić.

“Kosovo i Metohija će i dalje biti na listi naših prioriteta i u još većem obimu ćemo, zajedno sa prijateljima Fondacije, pomagati našem narodu u pokrajini”, naglasila je Paunović.