Izgorela kuća Mihajlovića u selu kod Vučitrna, osmočlana porodica dobila privremen smeštaj

Izgorela kuća
Izvor: Kosovo Online

U selu Grace u opštini Vučitrn jutros je izgorela kuća osmočlane porodice Mihajlović, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju je odmah preduzela mere kako bi se oštećenima pomoglo u ovim teškim trenucima.

Požar je, kako je utvrđeno, izbio nesrećnim slučajem, usled kvara na instalacijama, a  Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, u saradnji sa našim Privremenim organom u opštini Vučitrn, pronašla najadekvatniji način da se pomogne porodici Milana Mihajlovića.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije, porodica Mihajlović je privremeno smeštena u drugi dom, i moći će da računa na svu potrebnu pomoć, a u narednih nekoliko dana počeće i renoviranje kuće, koja je u požaru ekstenzivno oštećena.

Kancelarija za Kosovo i Metohiji je svesna teških uslova u kojima žive Srbi u selima na potezu između Kosovske Mitrovice i Prištine i nastaviće da sa posebnom brigom i pažnjom pomaže našim sunarodnicima u tom delu pokrajine.

"U proteklom periodu predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih vlasti posetili su sva srpska naselja u ovom delu Kosova  i potpuno su svesni osetljivih bezbednosnih i socijalnih uslova u kojima naši sunarodnici žive, i u skladu sa tim se planiraju i realizuju projekti pomoći i podrške“, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.