Kancelarija za KiM organizovala akciju čišćenja i uređenja školskih i predškolskih ustanova

Akcija čišćenja
Izvor: Kancelarija za KiM

Nakon uspešne realizacije volonterske akcije generalnog čišćenja svih zdravstvenih ustanova u srpskim sredinama na KiM, Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas je organizovala akciju generalnog čišćenja i uređenja svih školskih i predškolskih ustanova u srpskim sredinama na Kosovu.

Ovu volontersku akciju, koja podrazumeva zamenu dotrajale stolarije, krečenje ustanova, farbanje drvenarije i ograda, hoblovanje parketa, skupljanje komunalnog otpada i dekorativno uređenje, na terenu organizuju predsednici lokalnih samouprava, uprave škola i vrtića i komunalnih preduzeća, u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i zaposlenima u ovim ustanovama".

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je cilj ove akcije da se spremno dočeka početak nove školske godine i da naša deca borave u čistijoj i zdravijoj radnoj sredini. Ovakve aktivnosti će se ubuduće sprovoditi jednom mesečno, uz redovno održavanje.

"Brinući o čistoj i uređenoj životnoj sredini na prostoru Kosova i Metohije, mi brinemo o zdravlju naših najmlađih i dajemo primer na koji način treba da se odnose prema svojoj domovini, da je čuvaju, održavaju, vole i neguju jer će tu graditi svoju budućnost", ističe Miladinov i dodaje da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u procesu kupovine i novih peći za sve školske ustanove na prostoru Kosovskog Pomoravlja, kako bi naša deca imala kvalitetniji ogrev ali i zdraviji i čistiji vazduh.