Kancelarija za KiM: Posebno zabrinjava što je jedan od napadača na srpskog mladića pripadnik KBS

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Činjenica da je jedan od napadača na D.M, mladića srpske nacionalnosti, pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga posebno zabrinjava, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da su D.M. (20) sinoć oko jedan sat posle ponoći u naselju Bošnjačka mahala napala trojica Albanaca bez ikakvog povoda i da je on sa povredama glave primljen u КBC u Кosovskoj Mitrovici gde mu je ukazana pomoć i da se nalazi se na opservaciji.

"I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Кosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM najoštirije osuđuje ovaj napad i zahteva da "međunarodne organizacije, koje su u službi očuvanja mira i bezbednosti na Кosovu i Metohiji, omoguće miran život Srbima na Кosmetu".

Iz Kancelarije podsećaju da je početkom ovog meseca još jednog srpskog mladića pretukla grupa Albanaca, kao i da su prethodnog meseca fizički napadnuti 67-godišnji starac i trinaestogodišnji dečak.

 

 

 

Moi
18. Avgust 2021.
Bravo kbs