Kosovo onlajn pod brutalnim napadom hakera

Kosovo Online - Sve o Kosovu na jednom mestu
Izvor: Kosovo Online

Redakcija Kosovo onlajn obaveštava javnost da je rad našeg portala onemogućen jutros, izuzetno jakim hakerskim napadom koji je započeo nekoliko minuta pre 8 časova i koji još uvek traje.

Sajt Kosovo onlajn našao se na udaru u momentu kada smo krenuli da izveštavamo o jutrošnjem sprečavanju prištinskih vlasti da Srbi ostvare svoje pravo glasa na Kosovu i izađu na referendum o promenama Ustava Srbije. Da podsetimo, isto se dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala prelaze Jarinje i Brnjak. 

I tada, kao i ovog jutra, dogodio se izuzetno organizovan tehnički napad sa brojnih internet adresa u inostranstvu. Radi se o višemilionskim pojedinačnim “ulazima” koji obaraju portal, uprkos velikim naporima naše tehničke službe da se odbranimo, i na taj način nas sprečavaju da čitaocima prenosimo događaje na Kosovu i Metohiji.

Uz izvinjenje svim našim čitaocima zbog zastoja u radu portala, poručujemo da ćemo se i ovoga puta uspešno odbraniti od brutalnog nasrtaja i nastaviti da radimo svoj posao. 

Do normalizovanja rada portala vesti ćemo objavljivati na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu.

Onima koji na ovaj način pokušavaju da nas zaustave jedina poruka je, da će ovim samo još više da nas motivišu da radimo svoj posao uspešno i profesionalno.