Kurti: Sprečavanje i borba protiv nasilja nad ženama prioritet Vlade Kosova

Aljbin Kurti
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je prevencija i borba protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama prioritet vlade koju vodi, prenosi Ekonomija onlajn.

On je, učestvujući na okruglom stolu koju je organizovan povodom 10. godina Saveta Evrope za prevenciju i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatom kao Istambulska konvencija.

Kurti je rekao da će se vlada potruditi da tačno sprovede korake i mere koje predviđene tom konvecijom.

"Bilo koja vrsta nasilja koja u početku nije problematizovana, vremenom raste i širi se, čineći rešavanje teškim. Ali naš zadatak kao društva i, posebno za nas kao predstavnike Vlade, je da intervenišemo tamo gde je najpotrebnije“, rekao je premijer Kurti. 

Okruglom stolu koji su organizovali Agencija za ravnopravnost polova, Kancelarija premijera i Kancelarija Saveta Evrope u Prištini prisustvovali su i: predsednica Kosova Vjosa Osmani, Frank Pover, šef kancelarije Saveta Evrope u Prištini, Jorn Rode, ambasador Nemačke na Kosovu, Majkl Davenport, šef misije OEBS na Kosovu, Edi Gusia ​​šef Agencije za ravnopravnost polova, u kabinetu premijera.