Akcija uređenja javnih površina u Leposaviću, Lešku i Sočanici

Akcija čišćenja-Leposavić
Izvor: Kosovapress

Opština Leposavić u saradnji sa JP Direkcija za građevinsko zemiljšte i puteve i JKP „24.novembar“ Leposavić organizovala je tradicionalnu akciju "Za čistu, lepšu i zdravu životnu sredinu“ u cilju čišćenja i uređenja javnih površina u Leposaviću, Lešku i Sočanici.

Kako se navodi u saopštenju opštine Leposavić u akciji je učestvovao  veliki broj mladih volontera, a učestvovali su i predstavnici javnih preduzeća, privrede, preduzetnici, udruženja, civilnog sektora, FK „Kosmet“ kao i stanovnici opštine Leposavić, kako bi dali doprinos realizaciji ove akcije i doprineli čistoj i zdravoj sredini, prenosi Kosovo pres.

Opština Leposavić je pokretač akcije uređenja životne sredine koja se tradicionalno godinama održava.

"Ove godine u saradnji sa JP ’Direkcijom za građevinsko zemljište u puteve’ i JKP ’24.novembar’ organizovali smo tradicionalno uređenje urbanih naselja u Sočanici, Lešku i Leposaviću. Cilj akcije je da imamo uređenu, čistu, lepšu i zdraviju životnu sredinu. Potrebno je da svi budemo odgovorni, da pokažemo društvenu odgovornost i da vodimo računa gde odlažemo otpad. Naša je obaveza da u saradnji sa JKP vodimo računa o higijeni u sva tri urbana naselja kao i prigradskim naseljima. Mi ćemo podržati i svaku narednu akciju koja ima za cilj da nam životna sredina i prostor u kome živimo budu čistiji i lepši", istakao je gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić.

Todić se zahvalio svim stanovnicima opštine Leposavić, ustanovama i svim pojedincima, koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove akcije za čistu, lepšu i zdraviju životnu sredinu. Gradonačelnik Leposavića apelovao je stanovnike opštine, posebno one ne savesne da više povedu računa gde odlažu otpad, da budu društveno odgovorni.

"Cilj akcije je i podizanje svesti ljudi i dece o ugroženosti životne sredine, o njenim lepotama i prednostima, kao i mogućnosti za sprečavanje zagađenja i unapređenja životne sredine u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja društva. Tim povodom, danas je u školama održan i čas, posevećen edukaciji dece o značaju očuvanja i unapređenja životne sredine i na koji način oni mogu doprineti zdravom okruženju", naglasila je inspektor za zaštitu životne sredine i koordinator akcije Zorica Timotijević.

Akcija se tradicionalno organizuje svake godine 1. aprila i traje dva dana, simbolično u mesecu u kome se održava Dan planete Zemlje.