Maturanti srednje škole u Leposaviću defileom gradskim ulicama obeležili kraj školovanja

Maturanti Leposavić
Izvor: Kosovo Online

Još jedna generacija maturanata Srednje škole "Nikola Tesla" iz Leposavića sinoć je svečano prodefilovala ulicama grada. Tradicionalnom maturskom defileu prisustvovali su roditelji, prijatelji i rođaci maturanata.

Svečanim defileom ulicama Leposavića, 60. generacija maturanata iz te škole je sinoć zakoračila u novo doba, doba zrelosti i novih životnih iskustva.

Direktor škole Slađan Radović poželeo je maturantima puno uspeha u daljem školovanju i da srednju školu pamte pre svega kao jedno od najlepših životnih doba.

"Pre svega želim da im čestitam na zavšenom srednjoškolskom obrazovanju i da pre svega postanu dobri ljudi. Srednja škola je najlepše doba i to sam im uvek govorio jer dođu kao deca a odlaze kao zreli ljudi. Ovde su se rodila prva prava prijateljstva, prve ljubavi, sve je to nešto što oni nose sa sobom kao jednu lepu uspomenu na ovaj period života", kaže Radović.

Dodaje da se ova generacija razlikuje od ostalih, jer je pola njihovog školovanja bilo u znaku pandemije koronavirusa, ali i da su deca uspela sve da nadoknade kroz druge vidove nastave.

"Moram da kežem da je ova generacija specifična jer je nastavu pratila u okolnostima koje su bile primerene situaciji u kojoj smo bili zbog epidemije koronavirusa. Imalo je to uticaja na decu, na njihovu socijalizaciju ali su na kraju uspeli da sve to ostave iza sebe", kaže Radović.

Razredni sterešina gimnazijskog prirodno-matematičkog smera Mirjana Radosavljević kaže da će ovu generaciju pamtiti pre svega po dobrom uspehu, jer je ove godine imalo čak 17 odličnih učenika.

"Zaista sam ponosna na ovu decu, pre svega na njihovo vladanje ali i dobar uspeh jer dugo nismo imali ovoliki broj odličnih učenika, čak 17. Jedna su od izuzetnih generacija koja izlazi baš na jubilej škole, 60.godišnjicu. Poželela bih im puno uspeha, ne sumnjam u to i da kao ovakvi budu primer generacijama koje dolaze", kaže Radosavljević.

Đak generacije Jana Simić kaže da će srednju školu pre svega pamtiti po dobrom društvu, lepim momentima ali i profesorima koji su im dali motiv da postignu ovakve rezultate.

"Školske dane ću pamtiti po druženju i lepim momentima koje smo ovde proveli ali i po profesorima koji su uložili mnogo rada i truda u nas i sa kojima smo ostvarili jedan prijateljski odnos koji nam je jako puno značio. Upisaću građevinski ili elektrotehnički fakultet i očekujem dobre rezultate kao i do sad", kaže Simić.