Učenica Ivona Mladenović nagrađena priznanjem za najboljeg promotera škole "Nikola Tesla" iz Leposavića

Slađan Radović i Ivona Mladenović
Izvor: facebook

Učenica prve godine Srednje škole "Nikola Tesla" u Leposaviću Ivona Mladenović dobila je, povodom jubileja 60 godina postojanja škole, priznanje za najboljeg promotera te obrazovne ustanove.

Kako je navedeno na Fejsbuk stranici Leposavić portal, Srednja škola "Nikola Tesla" iz Leposavića u proteklih 60 godina svoga rada iznedrila je veliki broj kvalitetnih i stručnih kadrova iz različitih oblasti, koji su danas prepoznati po svom radu kako u Srbiji, tako i Evropi.

I posle 60 godina postojanja kvalitetan rad nastavnog osoblja ove škole zadržao se i danas, a učenici imaju mogućnosti da steknu znanja od svojih profesora koja će im koristiti tokom čitavog života.

"Mnoge generacije su imale đake koje su se isticali a škola ponosila, među njima je i Ivona Mladenović, učenica prve godine gimnazije, koja beleži izvanredne rezultate i već je osvojila dva pokrajinska takmičenja iz biologije i srpskog jezika i književnosti i plasirala se na republičko takmičenje, gde će predstavljati i prezentovati ne samo školu 'Nikola Tesla' iz Leposavića, već i naš Leposavić, Kosovo i Metohiju", navodi se u objavi.

Mladenović je za Leposavić portal izjavila da je uložila puno truda u spremanju za takmičenja.

"Možda preskočila par izlazaka, ali ne žalim, jer je škola nešto čemu sam uvek pridavala značaj. Nadamo se da ću održati svoje radne navike i za par godina upisati svoj željeni fakultet, medicinu", rekla je Mladenović.

Povodom obeležavanja 60 godina postojanja škole "Nikola Tesla" iz Leposavića, direktor Slađan Radović uručio je Ivoni Mladenović priznanje za najboljeg promotera škole.

Kako piše Leposavić portal, velike zasluge za rezultat i uspehe koje niže ova učenica, imaju roditelji i profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Kostić, kao i profesorka biologije Slobodanka Sekulić.