Milica Stevanović iz Zvečana: Imala sam privilegiju da nakon posla, biram i željenu specijalizaciju

Milica Stevanović, doktorka iz Zvečana
Izvor: Privatna arhiva

Ministarstvo zdravlja nastavlja sa zapošljavanjem mladih lekara kroz Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta, s tim što je sada pokrenuta i nova akcija koja uključuje i one koji imaju prosek minimum 8.00, a upravo preko ovog programa posao, ali i specijalizaciju dobila je i Milica Stevanović iz Zvečana.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici "Leposavić portal", Milica je ispričala da je diplomirala sa prosečnom ocenom 9,40, a preko Programa je dobila posao u gradu po izboru, a i željenu specijalizaciju.

"Studije sam završila kao prva iz generacije, odmah potom započela staž, položila državni ispit februara 2020. godine, a već juna dobila poziv iz Ministarstva zdravlja. Dobiti posao odmah nakon završenog fakulteta, još i odabrati oblast u kojoj želiš da se usavršavaš je velika privilegija. Kao što sam želela, radim u ZC Kosovska Mitrovica, na odeljenju radiologije i svakog dana očekujem da započnem specijalističke studije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, da nastavim svoje dalje školovanje i obrazovanje", rekla je Milica za dnevni list "Blic".

Kako ističe, ona je druga godina na doktorskim studijama na Medicinskom fakultetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

"Moje iskustvo za ovaj dosta kratak radni staž je i više nego sjajno, naišla sam na veliku podršku kolega na odeljenju radiologije koji su nesebično delili svoje znanje sa mnom. Jedan deo svog, još uvek kratkog, radnog staža provela sam i u crvenoj Кovid zoni, što smatram velikim iskustvom, ali i velikim izazovom za sve mlade lekare. Kako sa svojom službom radiologije gde smo stalno u Kovid sistemu, tako i radom u crvenoj zoni kovid centra naučila sam mnogo", kaže Milica.

Prema njenim rečima, ovakav model je za mlade lekare prava stimulacija, ne samo za rad i obrazovanje, već i za ostanak u Srbiji, da u svojoj zemlji grade karijeru i budućnost.

"Za sada sve ide po planu koji sam još tog dana uz uručenje Rešenja zamislila, nastavljam svoje usavršavanje na specijalističkim studijama u Beogradu, stekla sam divno radno iskustvo koje ću još nadograđivati, a potom, nadam se i kao lekar specijalista radiologije, još više raditi i doprineti svom ZC Kosovska Mitrovica, svom gradu i našem Kosovu i Metohiji", zaključuje Milica.