Na Prištinskom univerzitetu promovisano devet doktora nauka

Rektorat, Promovisanje doktora nauka
Izvor: © Kosovo Online

Na Prištinskom univerzitetu (PU) sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici danas je promovisano devet doktora nauka. Rektor PU prof. dr Zdravko Vitošević poručio je da je promocija zalog za budućnost, ne samo univerziteta nego i šire društvene zajednice i Republike Srbije u celini.

Ovom promocijom pokazujemo kontinuitet, pokazujemo trajanje u onom što radimo kao institucija obrazovanja i naučno-istraživačkog rada, rekao je Vitošević na svečanosti u Rektoratu PU.

On je promovisao devet kolega iz različitih oblasti nauka i istraživačkog rada koji su dali doprinos svojim disertacijama koje su uspešno odbranili.

“Njihova promocija je zalog za budućnost ne samo našeg univerziteta nego i šire društvene zajednice i Republike Srbije u celini”, poručio je Vitošević i naglasio da energija, ideja i prisustvo doktora nauka ovde je dovoljan zalog da se veruje da će PU i sledećih 50 godina biti dovoljno dobar da bude jedan od lidera u regionu.

Među promovisanim doktorima bila je i Sonja Jeftić, koja radi u jednoj od srednjih škola u Leposaviću.

U izjavi novinarima navela je da joj odbrana doktorske disertacije i zvanje doktora hemijskih nauka znači mnogo.

“Jako puno znači, to su godine truda i rada i odricanja i ja verujem da će se sve na kraju isplatiti”, rekla je Jevtić.

Osim nje u doktore su promovisani još: Radovan Jovanović, Ivana Matijašević, Igor Simić, Miloš Ilić, Maša Jakšić, Branko Miletić, Vladimir Jakšić i Dušan Milosavljević.