Đurić: Prištinski univerzitet šampion digitalne revolucije

Marko Đurić i Zdravko Vitošević, Foto: Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa rektorom Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici Zdravkom Vitoševićem o funkcionisanju te visokoškolske institucije u uslovima epidemije koronavirusa.

Vitošević je direktora Кancelarije za KiM informisao o odvijanju nastave, planovima za realizaciju ispitnih rokova, kao i o predstojećem upisu brucoša, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je konstatovao da je Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici šampion digitalne revolucije, jer je izveo veliki podvig organizujući među prvima u regionu sprovođenje onlajn nastave, koja se odvija na svim fakultetima ovog Univerziteta, što će omogućiti uspešan završetak semestra.

Đurić je istakao da su studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Severnoj Mitrovici u prvim redovima borbe sa koronavirusom, jer su se u velikom broju priključili volonterima koji svakodnevno brinu o snabdevanju građana.

Time su, prema njegovim rečima, studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici položili važan ispit, koji nije u njihovom fakultetskom programu, a to je ispit humanosti i rodoljublja.

Đurić je zahvalio Vitoševiću i na činjenici da je Univerzitet nesebično pomogao u uspostavljanju privremene kovid bolnice u kampusu Studentskog centra u Severnoj Mitrovici, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.