Ničićima isključena struja zbog duga od 800 evra, zbog nemaštine ugroženo šestoro dece

Porodica Ničić iz Novog Badovca
Izvor: Radio Kim

Osmočlana porodica Ničić u Novom Badovcu drugi dan je bez struje, a do isključenja je došlo zbog zaostalog duga od 800 evra koji, kaže Nataša Virijević Ničić, nemaju novca da plate, prenosi Radio Kim.

Bojan i Nataša sa šestoro dece, od kojih je jedno bolesno, žive od socijalne pomoći koja iznosi 23.000 dinara.

Nataša kaže da zbog ostalih izdataka nisu bili u mogućnosti da plate račune za struju. Ona dodaje da predstavnici КEDS-a nisu poslali nikakvo upozorenje o isključenju pa je prilikom "prekida struje pregorela sva bela tehnika, ali i računar koji su deca dobila na korišćenje iz škole".

"Živimo od socijalne pomoći, ni muž ni ja ne radimo. Nemamo ni drva, a ako mi verujete nemam deci danas ni da dam šta da jedu. Imamo i malo dete od 23 meseca, nemamo ni za pelene. Primamo samo socijalnu pomoć iz Srbije, od toga pola potrošimo za lekove, a gde je za brašno i pelene", kaže Nataša.

Ona je apelovala na ljude dobre volje da im pomognu.

"Ko može i ko želi da pomogne, ako žele neka pomognu, sedeću ovako bez struje dok mogu, kada ne možemo otići ćemo za Srbiju. Ovo je neizdrživo”, rekla je Virijevićeva i navela da je "jedinu pomoć dobila od gradonačelnika opštine Gračanica Srđana Popovića u vidu brašna i paketa higijene, kao i Marka Arsića iz Batusa koji je pored hrane obezbedio i lekove", poručila je Nataša.