Porodica Ničić iz Lapljeg Sela dobila novi dom

Laplje Selo - Kozarev
Izvor: © Kosovo Online

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev uručio je danas u Lapljem Selu ključeve kuće šestočlanoj porodici Zorice i Zvonimira Ničića i obećao da će im pomoći pri kupovini nameštaja.

Umesto vlažnog i memljivog kućerka, porodica Ničić od danas će živeti u novom, prostranijem i svetlijem domu koji je izgrađen sredstvima Vlade Srbije. Za šestočlanu porodicu, u kojoj jedino otac Zvonimir ima stalni izvor prihoda, tako je rešeno jedno od najznačajnijih životnih pitanja. Troje dece novu školsku godinu započeće iz nove kuće.

Zorica Ničić je u ime porodice zahvalila Kozarevu i predstavnicima Vlade Srbije na velikoj pomoći.

„Hvala državi Srbiji za sve što je uradila za nas, jer to dobro se ne zaboravlja nikad“, kratko je izjavila vidno uzbuđena Zorica Ničić.

Kozarev je naglasio da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže „običnog čoveka“.

„Život malog i običnog, ali i te kako velikog čoveka, značajnog i najbitnijeg čoveka, jer ljudi kao što su porodica Ničić jesu ono što čini naš narod na KiM, osnovni su sadržalac našeg postojanja opstanka i ostanka i njih najviše moramo i trebamo i evo sada smo se dogovorili da ovu lepu kuću napunimo novim nameštajem“, rekao je Kozarev na kraju današnje posete Gračanici i okolini.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je izgradnja kuće za porodicu Ničić „dokaz da će Vlada Republike Srbije nastaviti u kontinuitetu da pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji“.

„Sve ono što je dogovoreno još na jesen sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao i sav budžet koji je obezbeđen za pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, polako se implementira na terenu. Sve to daje snagu našem narodu da ostanemo i opstanemo na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Popović.