Očevici sa Brnjaka: Incidenta je bilo, pripadnici policije su uperili i puške u vozača

Brnjak - selo Banje
Izvor: Kosovo Online

Mada Kosovska policija to demantuje, više izvora sa lica mesta potvrđuje da se incident na prelazu Brnjak, o kome je pisao Kosovo onlajn, dogodio i da su pripadnici Specijalne jedinice policije čak u vozača koga su hteli nasilno da izvedu iz vozila uperili i puške.

Vozilo je imalo KM registarske oznake, a vozač je odbio da ih zameni privremenim tablicama. Situaciju je smirila patrola Kfora koja se tu zatekla.

Nakon ovog incidenta primetan je veći broj građana koji, i pored loših vremenskih uslova, ne odustaju od namere da primoraju kosovske vlasti da ukinu odluku o reciprocitetu za registarske tablice i povuku specijalne jedinice kosovske policije, koje su na sever Kosova stigli u ponedeljak ujutru.

Dodatnu uznemirenost građana ovog dela Kosova, kako potvrđuju naši izvori, izaziva oklopno vozilo koje pripada specijalnim jedinicama, koje se nalazi na proplanku u obližnjm selu Banje.

Dušan Silni
22. Septembar 2021.
Ma udrite bte tu bagru. Oni znaju i poznzsju samo čvrstu ruku. A ako im popustite, onda je krszj. Živeo Kosmet, živela Srbija, Republika Srpska i Crna Gora, srpska Sparta.