Kosovska policija: Na Brnjaku nije bilo incidenata, niti na bilo kom drugom prelazu

Brnjak
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija negirala je danas da se na prelazu Brnjak dogodio incident u kome su pripadnici Kosovske policije pokušali da jednog vozača izvedu iz automobila sa KM tablicama, a da je Kfor sprečio incident.

U saopštenju na Fejsbuku Kosovska policija je navela da se takav slučaj nije dogodio ne samo na Brnjaku, nego ni na bilo kom drugom prelazu ili lokaciji. 

Kako se dodaje u saopštenju, u članku koji je objavio Kosovo onlajn reč je o "lažnim informacijama sa namerom dezinformisanja javnosti, promovisanja i stvaranja neizvesnosti među građanima i dopunskih ambicija usmerenih ka različitim politikama iz inostranstva”.

"Kosovska policija kao institucija za sprovođenje zakona u svim slučajevima preduzima sve radnje u skladu sa Ustavom Kosova i zakonima na snazi, kako bi se osigurao javni red i sigurnost, uključujući i omogućavanje slobodnog kretanja ljudi i robe na svim tačkama graničnog prelaza", kažu iz Kosovske policija.

Ističu da će nastaviti da budu "posvećeni sprovođenju zakona i Ustava Kosova, u interesu, kako navodi, održavanja reda i javne bezbednosti u zemlji i svih građana bez razlike".