Humanitarni uskršnji bazari u Gotovuši i Štrpcu

Uskršnji bazari u Gotovuši i Štrpcu
Izvor: Kosovo Online

U osnovnim školama “Rajko Urošević“ u Gotovuši i „Staja Marković“ u Štrpcu danas su održani humanitarni uskršnji bazari a sva prikupljena novčana sredstva namenjena su sedmogodišnjem Vasiliju Stevanoviću iz Gotovuše i petogodišnjoj Bogdani Janićević iz Berevca.

U  dvorištu osnovne škole „Rajko Urošević“, u Gotovuši na nekoliko štandova izloženi su radovi učenika na temu Uskrsa, ukrašena jaja, Uskršnje korpe i druga dekoracija,  ali i različiti proizvodi od testa i kolači.

Direktor škole Stojan Marinković je rekao da je ovo treći po redu bazar koji se organizuje u ovoj školi, i da će sva prikupljena sredstva biti namenjena učeniku škole Vasiliju Stevanoviću.

„Mnogo smo srećni što smo još jednom pokazali da su humanost i dobročinstvo naši dobri prijatelji. Ovaj današnji bazar koji je treći po redu za godinu dana kao i svi prethodni su delo naših učenika, njihovih roditelja, zaposlenih kao i prijatelja naše škole. Veoma je važno da nam empatija bude svakodnevnica, da uvek kada možemo pomažemo jedni drugima, i zajedno možemo menjati svet u kome će nam svima biti lepše i bolje. Koristim priliku da se svima koji su dali doprinos neizmerno zahvalim, a sav prikupljeni novac ide za našeg druga Vasilija Stevanovića kome želimo potpuni oporavak“, kazao je Marinković.

Profesorica srpskog jezika Milena Redžić Simić je rekla da su rado prihvatili predlog o organizaciji bazara i da su vredno radili sa decom i uz pomoć roditelja.

„U sve ovo što nas okružuje uložili smo veliki trud. Ovo je bila inicijativa roditelja i mi smo to svim srcem podržali, učestvovali smo u pripremi naši učenici, nastavno i nenastavno osoblje, i na prvom mestu roditelji kojima dugujemo veliku zahvalnost. Svi smo ovde sa jednim ciljem da prikupimo novčana sredstva, nadamo se da više neće biti potrebe za ovakvim organizacijama, ali dokle god bude bilo potrebe mi ćemo se rado odazivati i dati svoj doprinos na najbolji mogući način“, kazala je Redžić Simić.

Svoju humanost su danas pokazali i učenici i zaposleni u osnovnoj školi „ Staja Markovič“ u Štrpcu.

U fiskluturnoj sali izložili su brojne proizvode na kojima su vredno radili sa decom u proteklom periodu, pa su posetioci imali priliku da kupe Uskršnje dekoracije, ali i vaučere za kozmetičke usluge, igračke, garderobu i hranu

Direktor škole Čedomir Nikolić je rekao da je ovo prvi humanitarni bazar koji se organizuje u ovoj školi, i da se na ovaj način deca pre svega uče humanosti

„Mi smo do sada učestvovali na raznim humanitarnim akcijama, podržali smo lečenje mnoge dece, ne samo na teritoriji naše opštine već i širom Kosova, a danas smo prvi put sami organizovali humanitarni bazar.Ovoga puta novac prikupljamo za devojčicu Bogdanu Janićević koja ima poteškoće sa sluhom. Drago mi je što ovim činom činimo dva dobra dela. Kao prvo decu učimo da postanu humani što je u ovom vremenu jako bitno, a takođe deca su provela dosta vremena zajedno družeći se na radionicama gde su crtali i družili se bez telefona. Činili su dobro delo, a njima se kroz druženje i širenje humanosti to dobro delo vratilo“, kazao je Nikolić.

Jadran Janićević za čiju su ćerku Bogdanu  danas prikupljana sredstva  zahvalio se svima koji su uzeli učešće u akciji

„Zahvaljujem se svima koji su organizovali i došli da podrže ovu akciju. Novac nam je potreban za lečenje u Beogradu“, kazao je Janićević.

Oba današnja bazara posetio je veliki broj meštana,  predstavnici lokalne samouprave kao  i zaposleni u institucijama.