Opština Kosovska Kamenica: Ne koristite vodu iz vodovoda za piće

Kosovska kamenica
Izvor: Wikipedia / ETH-Archiv

Privremeni organ opštine Kosovska Kamenica upozorio je meštane da, nakon obilnih poplava i izlivanja reka, kvalitet vode u vodovodnoj mreži u pojedinim naseljima te, kao i susednih opština, nije dobra za piće.

Velike količine atmosferskih padavina u prethodnim danima uticale su na kvalitet vode, jer su površinske vode prodrle u mnoge izvore vode kojima upravlja RKV "Hidromorava" A.D. Gnjilane, zbog čega se obaveštavaju svi korisnici tog vodovada da voda do 14. januara, nije za piće, navodi se na Fejsbuk stranici Privreneog organa opštine Kosovska Kamenica.

"Prodor ovih površinskih voda povećao je turbulenciju onemogućivsi fizičko-hemijski tretman i distribuciju kvalitetne vode u okviru dozvoljenih standarda za vodu za piće. Zbog toga nemojte koristiti vodu za pice iz vodovoda", navodi se u saopštenju opštine Kosovska Kamenica na Fejsbuku.

Dodaje se da voda nije za konzumiranje u naseljima Kamenica, Karačevo, Toponica, Koretin, Koprivnica, Kololec, Sipasnica, Ranilug, Ropotovo, Malo Ropotovo, Tomance, Pančelo, Novo Brdo, Bostane Koretište, Pasjak, Makreš i Tulare.