Patrijarh Porfirije stigao u posetu Makedonskoj pravoslavnoj crkvi

Patrijarh Porfirije u poseti MPC
Izvor: SPC

Na poziv arhiepiskopa ohridskog i makedonskog Stefana, patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u posetu Makedonskoj Pravoslavnoj Crkvi - Ohridskoj Arhiepiskopiji, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

"Njagovu Svetost Patrijarha srpskog g. Porfirija i sveštenu pratnju, koju su činili: Njagovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i preosvećena gospoda episkopi sremski Vasilije, bački Irinej, zvorničko-tuzlanski Fotije, kruševački David, remezijanski Stefan i izabrani šabački Jerotej, na Međunarodnom aerodromu u Skoplju dočekali su Njagovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit prespansko-pelagonijski g. Petar, Njegovo Preosveštenstvo Episkop heraklejski g. Кliment i ambasadorka Republike Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović", objavljeno je na sajtu SPC.

U poslepodnevnim časovima, arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan primio je patrijarha Porfirija sa sveštenom pratnjom u svojoj rezidenciji u Skoplju. Sastanku je, pored navedenih arhijereja, prisustovao i Visokopreosvećeni Mitropolit debarsko-kičevski Timotej.