Popović posetio školu u Donjoj Gušterici: Osvojenim medaljama učenici na dobar način prezentuju školu i okrug

Srđan Popović
Izvor: Radio televizija Gračanica

Načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović razgovarao je sa učenicima, nastavnicima i direktorom OŠ "Knez Lazar" iz Donje Gušterice povodom predstojećeg učešća učenika te škole na republičkom takmičenju u odbojci u Kladovu i tom prilikom istakao da Kosovski okrug pruža značajnu pomoć školama i učenicima koji učestvuju na takmičenjima, dok oni na dobar način prezentuju okrug i školu, prenosi RTV Gračanica.

“Obrazovanje i školstvo su najbitniji segmenti u očuvanju stanovništva na prostoru Kosova i Metohije i Kosovski okrug sa svim sportskim školskim organizacijama ima veoma dobru saradnju. Kosovski okrug je uspeo da obezbedi novčana sredstva za pomoć kako bi deset odbojkaša Osnovne škole “Knez Lazar” otišlo na takmičenje. Mogu da kažem da nas oni svake godine obraduju osvojenim medaljama i na jedan dobar način prezentuju naš okrug i svoju školu”, istakao je Popović.

Učenici, nastavnici i direktor OŠ “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici ističu da su zadovoljni dosadašnjim plasmanima učenika na sportskim takmičenjima. Na predstojećem takmičenju u Karatašu i Kladovu učenici ove škole nastupiće kao škola, za razliku od brojnih ekipnih takmičara.

“Da je naša škola pravi rasadnik znanja, sposobnosti i veština pokazuju uspesi naših učenika na mnogim takmičenjima. Marljivim radom nastavnika fizičkog vaspitanja učenici viših razreda plasirali su se na ovo prestižno takmičenje. Koristim priliku da zahvalim načelniku okruga koji je dobrim delom omogućio da naši učenici otputuju na ovo takmičenje”, rekao je Dragan Maksimović, direktor OŠ “Knez Lazar”.

Takmičenje je 14. i 15. marta

“Od 2016. godine kada se formirao Savez za školski sport na centralnom Kosovu naša deca su učestvovala u svim sportovima, tako da je ovo naše 17. republičko takmičenje. Do sada smo se takmičili u odbojci, atletici i futsalu”, rekla je Vesna Krstić, nastavnik fizičkog vaspitanja.