Popović: Uspeli smo da spasemo dosta domaćinstava, ali su mnoga i poplavljena

Srđan Popović
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas poplavljena mesta i brojna domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica i poručio da će opština uložiti sve napore  da  pomogne ugroženim porodicama u saniranju štete od poplava. 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović posetio je  Donju Guštericu, Lepinu i Laplje Selo mesta u opštini Gračanica koja su teže pogođena poplavama. 

“U poslednjih 50 godina Gračanica i niko od starijih meštana ne pamti ovakve poplave. Radimo sve što je u našoj mogućnosti. Tokom cele noći sve dežurne ekipe javnih službi, javnih preduzeća bile su na visini zadatka. Uspeli smo da spasimo dosta domaćinstava. Međutim uprkos velikim naporima poplavljena su brojna domaćinstva. Moramo svi da budemo strpljivi. Pokušavamo da dođemo do svake porodice da nađemo načina da pomognemo svima“ kazao je Popović. 

On je tokom obilaska terena zajedno sa direktorom opštinskog odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem rekao da su mnogi meštani sa razlogom revoltirani jer im se pred očima uništava imovina u poplavama ali je obećao da će opština naći načina da pomogne svima.

“Poslednjih dana pala je ogromna kiša. To su velike količine vode i najvažnije je da smo se svi dobro organizovali zajedno sa meštanima. Vreme nas je danas poslužilo, nema kiše, nadam se daće tako i ostati kako bismo što pre nastavili da pomažemo svima. Sve naše ekipe su i danas na terenu pokušavajući da saniraju štete. Na nama je da istrajemo u zadatku i da dođemo do svake porodice  i pokušamo da svima saniramo štetu“, naglasio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Najteža situacija je u većem delu Gračanice, Donjoj Gušterici, Lapljem Selu, Preocu, Ugljaru, Lepini, Skulanevu, Radevu, Livađu i Кuzminu.