Poplave: Kritično u Kuzminu, Lapljem Selu i Gračanici, ekipe na terenu u sanaciji štete

Poplave Gračanica
Izvor: Kosovo Online

Voda iz nabujalih reka i potoka poplavila je kuće i dvorišta u svim selima Opštine Gračanica, a kritično je bilo u Kuzminu, Lapljem Selu i Gračanici, gde su se meštani cele noći sa komunalnim službama JKP "Ekologija" borili da voda ne napravi veću štetu.

Prema rečima izvršnog direktora JKP "Ekologija" Dejana Dimitrijevića situacija se popravlja zbog prestanka padavina, a ekipe tog preduzeća su tokom cele noći dana na terenu u mestima gde je kritična situacija. 

"Dosta je loša situacija ja u svim naseljima. Trudimo se da saniramo posledice iskopima kanala, stavljanjem vreća sa peskom, kako bi sprečili da voda uđe u kuće. Ima puno porodica kojima je nabujala voda nanela štetu. Za sada nemamo evidenciju koliko je porodica pretrpelo štetu kao i kolika je ukupna šteta", rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević navodi da su u saradnji komunalnim službama opštine Gračanice raspodeljene ekipe koje se nalaze na više lokacija i pomažu ugroženim porodicama.

"Podelili smo ekipe u tri grupe na čitavoj teritoriji naše opštine. U nekoliko naselja imamo traktore, skipove, kamione i vozila koja nose džakove. Nadam da ukoliko se nastave sa padavine da ćemo uspeti brže da reagujemo i spašavamo imovinu ljudi", kazao je Dimitrijević.