Rakić i Simić: Kosovo onlajn važan servis za sve građane

Rakić, Simić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić čestitao je redakciji portala Kosovo onlajn dve godine rada, uz podsećanje da je Kosovo onlajn u prethodnom periodu pokazao kako se čuva integritet i čast novinarske profesije.

Rakić napominje da je u vreme ekspanzije internet informisanosti tačna informacija bitna stvar za svakog građanina.

“Tačno informisanje je važna stvar za svakog građanina. U vreme društvenih mreža kada se bez ikakve odgovornosti dele razne dezinformacije teško je sačuvati integritet i čast novinarske profesije. Kosovo onlajn je to nesumnjivo uspelo u prethodne dve godine”, kaže se u čestitki.

On ističe da je istinitost informacija na prvom mestu.

“Činjenica je da se danas nastoji uvesti pravilo dobrih i loših vesti, vi ste uspeli da to postavite na prave osnove, da vesti budu tačne ili netačne, a da li su dobre po čitaoca to je već drugo pitanje”, podseća Rakić.

Predsednik Srpske liste kaže i da je njegova želja da portal Kosovo onlajn ostane servis informacija za sve građane.

“U ime Srpske liste i svoje lično ime čestitam vam godišnjicu u želji da ćete nastaviti da budete servis građana, korektivni faktor javnih ličnosti, smernica za druge medije i izvor tačnih i objektivnih informacija za druge medijske kuće”, zaključio je Rakić.

I šef poslaničke grupe Srpske liste u kosovskoj skupštini Igor Simić uputio je čestitke redakciji zaa dve godine postojanja portal Kosovo onlajn, uz želju da i u godinama koje dolaze portal ostane kvalitetan, nepristrasan i profesionalan.

Simić ističe da je objektivno i pravovremeno informisanje posebno važno za građane na Kosovu.

“U 21. veku, posebno u eri interneta protok informacija, pravovremeno, objektivno i tačno informisanje su nasušna potreba svakog građanina. Ovo je posebno važno na prostoru Kosova i Metohije gde nije retkost da se dezinformacijama kreiraju političke priče, nastaju konflikti, proteruju ljudi”, ističe Simić.

Prema njegovim rečima javnost je imala kvalitetno informisanje zahvaljujući našem portalu.

“Već dve godine, opšta ali i stručna javnost zahvaljujući Kosovo onlajnu ima mogućnost da se kvalitetno i tačno informiše o događajima na ovim prostorima i stekne pravi uvid u javni, politički, obrazovni, kulturni, sportski život građana”, napominje Simić.

U svojoj čestitki povodom dve godine postojanja portal Kosovo onlajn Simić je poručio da mu je želja da ostanemo profesionalni, kvalitetni i svoji.

“Za Vaš drugi rođendan želim vam da ostanete kvalitetni, svoji, profesionalni i odgovorni. Želim vam puno uspeha u godinama koje dolaze na radost svih korisnika vaših informacija”, zaključio je Simić.