Rektor Vitošević: Studenti pokazali visok stepen odgovornosti

Dvadeset stipendija „Privrednika" za studente Prištinskog univerziteta
Izvor: © Kosovo Online

Rektor Univerziteta u Prištini s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr Zrdavko Vitošević čestitao je danas svim studentima ovog univerziteta njihov praznik.

Vitošević je na Dan studenata rekao da mu je žao što trenutno fizički razdvojeni ali da je siguran da su u mislima zajedno i da su svi tamo gde treba da budu.

"Svi smo tamo gde u virtuelnom svetu informatičkih tehnologija boravimo danas, to su naše vrtualne učionice i predavanja koja idu na platformama naših fakuleta, uz zahvalnost našim profesorima što čine vanredne napore da studentima obezbede, u ovim otežanim uslovima, funkcionisanje i rad", rekao je Vitošević.

On je naglasio da su studenti ovog univerziteta pokazali visok stepen odgovornosti, pre svega prema nastavi, ali i prema sredinama u kojima žive tako što vode računa o svom i zdravlju svojim porodice, ali i svojih komšija i svih onih kojima je pomoć potrebna.

"Zahvaljujem im se ne samo zato što uče i prate nastavu, već i zato što učestvuju kao volonteri u mnogim akcijama koje od njih u ovom trenutku zahtevaju krizni štabovi", rekao je Vitošević i posebnu zahvalnost uputio kriznim štabovima u srpskim sredinama na Kosovu što podržavaju rad studentskih asocijacija i parlamenata.

On je reči zahvalnosti uputio i svima onima koji su čestitali Dan studenata Prištinskog univerziteta, posebno direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i ostalim čelnicima vlade Srbije.