Risto Jovanović saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Prištini

Privođenje mladića na Gazimestanu
Izvor: Kosovo Online

Risto Jovanović iz Podgorice kojeg je juče uhapsila kosovska policija na Gazimestanu danas je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Prištini u svojstvu osumnjičenog za krivično delo izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, potvrdila je za Kosovo onlajn branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović.

“Ročište će biti održano sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Prištini. Danas tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora i  očekujem da će mu sudija dozvoliti da se brani sa slobode”, kazala je Filipović.

Filipović je obišla u pritvoru uhapšeog mladića iz Podgorice.

 “Ima nekoliko modrica na rukama koje su nastale tokom hapšenja. Kazao mi je da se prema njemu u pritvoru ophode korektno", rekla je Filipović.

Rados
29. Jun 2021.
Ovo je maltretiranje Srpskog naroda na Kisivu i Metohiju ide se na zastrasivanje i pretnje Srbima da napuste svoje domove.Doticni Risto nikakvi krivicno delo nije napravio.Kako moze tuzilastvo da kvalifikuje kao krivicno delo izazivanje mrznje na verskoj i nacionalnoj osnovi.To je smesno.Covek je samo rekao policiji da nije u redu da pretresaju monahinju.A oni su ga uhapsili.Srbi na Kosovu i Metohiji su totalno diskriminisani da nemaju cak pravo na svoje misljenje da iskazu jer se odma zatvaraju.Ovo nema nigde u svetu.
Jovan
30. Jun 2021.
Pre je radio
Istina
29. Jun 2021.
Prosto neverovatno da svi cute na ovo izivljavanje, pa postoji snimak sta je covek radio, da nikog nije vredjao niti je kome sta prigovarao, zasto nevreaguje niko da se covek odmah pusti, a da se kazne oni tupani sto izigravaju specijalce, jad i beda
Lii
30. Jun 2021.
Bravo republika Kosova