Seljimi: Visoki Dečani nisu ugroženi, Albanci nikada nisu napadali kulturne i verske vrednosti na Kosovu

Seljim Seljimi
Izvor: Reporteri

Nekadašnji ministar iz redova Alijanse za budućnost Kosova Seljim Seljimi tvrdi da manastir Visoki Dečani nije ugrožen i da Albanci nikada nisu napali kulturne i verske vrednosti na Kosovu.

Seljimi je tako reagovao na izveštaj organizacije Evropa Nostra da je manastir Visoki Dečani jedan od sedam najugroženijih spomenika u Evropi.

"Mnogi ne vole harmoniju i istorijsku brigu građana Dečana o svom manastiru. Tvrdnje Evropa Nostre da je ovaj manastir u velikoj opasnosti od lokalnim ekstremista nisu tačne. Albanci nikada nisu napali kulturne i verske vrednosti, već su ih štitili po svaku cenu i u svako doba", napisao je Seljimi na Fejsbuku.

Miodrag iz Peći
10. April 2021.
A ko je nego Albanci porušio ipoalio 130 manastira, crkvi i crkvišta i ko beše onaj koji je polomio krst sa kupole uroševačke crkve. Ko je porušio sva srpska (i katolička zbog krstače) i ko je zapalio konak sa vekovnim spisima, maticnim knjigama i muzejskih eksponatama koji svedoče o milinijumskom prisustvu Srba na Kosmetu.
deni
10. April 2021.
miodrage, sto ne kazes koliko ste verski objekata / albanski /palili. sto spmi jes katolike !!! ? vi ste to palili. bapad je najbolja odbrana ....
Miodrag iz Peći
11. April 2021.
@Deni. Spominjem katolike jer je ns gradskom groblju u Peći na istom mestu i groblje pravoslavaca i katolika, albanski vandali nisu birali već lomili sve krstače a onda za svski slučaj i obične spomenike. Što se tiče onog: "A vi" i "A ti", "I oni su" ne morate zločine svojih pravdati zločine tuđe...
Ja nisam rekao Srbi nisu palili već je dečanski funkcioner Albanac rekao da Albanci n i k a d a nisu rušili i palili (srpske) manastire...
miki
10. April 2021.
Polako, nikad dq se
Polako, Kosovo nikad necemo priznati, a jednog dana bice opet nase...a onda
nisliu
10. April 2021.
billo je od 1913 g. vase, nema vise nase, jer nikada nije billo vase.
Poslednji Janjičar
10. April 2021.
Onda ... neće biti svih onih koji su danas prisutni na Kosovo .

Samo ISKRENO POKAJANJE svih nas sa prostora zemalja zapadnog Balkana, moglo bi da "ublaži" mržnju jednih prema drugima i obrnuto.
STOP svim oblicima nasilja, ukoliko želimo da preživimo ili preživite na tim trusnim prostorima. Inače, crno da crnje ne može biti nas sve očekuje.

U paketu bez milosti svi ćemo biti poraženi i to bez milosti.
Branko
11. April 2021.
Uništavanje srpskog kulturnog nasleđa od strane šiptara je počelo pre spaljivanja moštiju svetog Save na Vračaru koje je naredio isti onaj šiptar koji je porušio manastir svetih Arhanđela u Prizrenu. To uništavanje se nastavilo do danas