Simić: Bez studenata i profesora Univerziteta u Prištini ne bi bilo ni budućnosti srpskog naroda

Slavko Simić načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga
Izvor: Kosovo Online

I pored dvodecenijskog izgnanstva iz svog prvobitnog sedišta, i uprkos najnovijim teškoćama u nastavi nastalim usled globalne pandemije koronavirusom, prištinski univerzitet pokazuje izuzetnu snagu, izdržljivost i neuništivost, rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, čestitajući studentima njihov dan.

“Ponosimo se studentima i profesorima prištinskog univerziteta, jer bez vas ne bi bilo budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Visoko školstvo je najjače oružje svake države, a država Srbija je jedna od prvih koja je u modernoj evropskoj istoriji ulagala u akademsko obrazovanje svog naroda, pa sa ponosom možemo reći da na vas računamo kao na čuvare naše tradicije“, rekao je Simić.

On je naveo, da se, kao i do sada, od njih očekuje da stečena znanja upotrebe u interesu očuvanja našeg nacionalnog identiteta u duhovnoj kolevci srpskog naroda, na Kosovu i Metohiji.

"Želim vam da ubuduće vaše jubileje proslavljamo u boljim okolnostima, u okruženju bez pošasti, u slobodi i miru. Uz vas i uz politiku mira i prosperiteta državnog rukovodstva Republike Srbije siguran sam da ćemo do tog cilja i stići”, naveo je Simić u čestitki koju je uputio studentima i rektoru Univerziteta u Prištini Zdravku Vitoševiću.