Stojković: Vidovdan nas stalno podseća koliko je važno da budemo tu jedni za druge

Dragan Stojković Piksi
Izvor: Print Screen/Alo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, dobitnik je ordena Karađorđeve zvezde drugog stepena koji mu je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji vidovdanske dodele odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, prenose Novosti.

Stojković je rekao da je priznanje koje je danas dobio naslovljeno na njega, ali da smatra da su ga zaslužili svi oni od kojih je učio i gubio.

“Moja porodica, saigrači, treneri, igrači, svi su oni zaslužni za ovaj trenutak. Danas i ovde pred svima vama ja priznanje primar i u svoje i u njihovo ime. Svestan sam da je svako društveno priznanje mnogo više obaveza nego nagrada”, rekao je on.

Stojković kaže da prihvata ovaj orden kao podršku celoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe kako bi na svetskom prvenstvu postigli najbolje rezultate.

“I ta podrška nije data samo meni, već ide i onima sa kojima radim. Dajem reč u ime svih nas da vas nećemo izneveriti. Daćemo sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, mi koji predstavljamo sportsku čast jedne male, ali za nas najveće zemlje”, rekao je selektor srpske reprezentacije.

Piksi je istakao da Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna.

“Vidovdan nas stalno podseća koliko je važno da budemo tu jedni za druge, a posebno onda kada je najteže. U ime svih nas, koji smo u ovoj teškoj godini dobili priznanja i podršku da nastavimo dalje, zahvaljujem se na ukazanoj časti, i nadam se da će Srbi i svi koji žive u Srbiji svaki novi Vidovdan dočekivati u slobodi i miru. Hvala Srbijo”, rekao je Piksi.