U Leposaviću nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Opština prijem đaka
Izvor: Kosovo Online

U Skupštinskoj sali u Leposaviću danas je upriličen svečani prijem za najbolje učenike, nosioce Vukove diplome i đake generacija iz tri osnovne i dve srednje škole sa teritorije opštine Leposavić. Ukupno je nagrađeno 26 učenika, od toga njih četvoro su đaci generacija. Knjige i tablet računare najboljim učenicima uručio je predsednik opštine Zoran Todić.

Todić je čestitao nagrađenima na postignutom uspehu i izvanrednim rezultatima i poželeo puno uspeha u daljem školovanju.

“Ovaj uspeh jeste važan za opštinu ali pre svega je važan za ove mlade ljude koji su sa mnogo truda, rada i odricanja postigli ove rezultate. Velika čast stajati ispred ovih mladih ljudi čiji trud i sticanje znanje u kontinuitetu dokazuje da oni vrede i da je ovo prilika da Opština pokaže da misli na njih i da istovremeno izrazi zahvalnost i poštovanje za uspeh koji su svojim znanjem i vrednim radom postigli tokom školovanja. Zahvalio bih se i njihovim roditeljima, nastavnicima i profesorima, koji su nesebičnom podrškom ovim talentovanim, vrednim đacima pomogli i doprineli da budu ponos opštine Leposavić”, rekao je Todić.

Dodao je da ulaganjem u obrazovanje mi ulažemo u budućnost ove dece i svih generacija koje dolaze.

“Mi smo ti koju njihovu budućnost treba da obezbedimo, zajedno sa uslovima za sticanje znanja koje će nakon školovanja što kvalitetnije primeniti ali i da njihovo odrastenje bude u mirnom i bezbednom okruženju ovde na Kosovu i Metohiji. Sve ovo ne bismo mogli da ostvarimo bez pomoći kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije koje nesebično ulažu u kvalitetnije obrazovanje naše dece”, rekao je Todić.

Učiteljski fakultet iz Prizrena sa sedištem u Leposaviću i ove kao i prošle godine uručio je tablete najboljim đacima a prodekan fakulteta Vesna Minić je istakla je da se nada da će ova deca jednog dana postati studenti upravo ovog fakulteta.

“Mi se uvek rado odazivamo ovakvim akcijama i svojim skromnim poklonima na neki način nagrađujemo najbolje učenike jer se nadamo da će jednog dana upravo oni biti naši studenti na smeru vaspitača ili učitelja i želela bih da čestitam kako deci tako i roditeljima i nastavnicima jer je ovo njihov zajednički uspeh”, rekla je Minić.

Nosilac Vukove diplome i đak generacije Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Sočanici Ognjen Blagojević kaže da mu ovo priznanje znači mnogo jer predstavlja podstrek za njegovo dalje školovanje ali i potvrdu onoiga što je do sada radio.

“Ovo predstavlja pečat mog dosadašnjeg rada i vetar u leđa za dalje školovanje. Nadam se da ću opravdati ovaj uspeh i očekivanja kako roditelja tako i nastavnika koji su mi sesebično pomagali oko takmičenja. Upisaću srednju školu ovde, nemam želju da idem dalje, barem za sad”, kaže Ognjen.

Svoje oduševljenje dobijenim priznanjem nije krila ni đak generacije osnovne škole u Leposaviću Đurđa Mladenović koja pre svega ističe svoju veliku ljubav prema prirodnim naukama pa će stoga školovanje nastavitu u Giimnaziji, na prirodno matematičkom smeru.

"Velika je čast biti danas ovde i dobiti priznanje za svoj trud. Nastaviću da proučavam prirodne nauke kao šro su matematika, fizika i hemija i nadam se da ću imati uspeha kao i do sada”, kaže Đurđa.

Svi nagrađeni učenici zahvalili su se rukovodstvu opštine na uručenim poklonima i istakavši da će se truditi da u nastavku školovanja opravdaju epitet najboljih učenika.