U Leposaviću održan dečiji karneval pod sloganom "Čuj svete - ja sam čuvar planete"

Karneval Leposavić
Izvor: Kosovo Online

U Leposaviću je danas, pod sloganom "Čuj svete - ja sam čuvar planete", održan peti po redu prolećni karneval u organizaciji Predškolske ustanove "Naša radost", uz pomoć Opštine Leposavić, Narodne biblioteke "Sveti Sava" i Centra za kulturu "Sava Dečanac".

Mališani koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu, njih 250, uz pomoć vaspitača, pokazali su pravo umeće i poželeli dobrodošlicu proleću na najbolji mogući način.

"Danas su na karnevalu učestvovali mališani iz mlađih, srednjih i pripremno predškolskih grupa, njih ukupno 250, koji su se poptrudili da na najbolji mogući način izvedu koreografije i dali su svoj maksimum. Veliku podršku su imali od roditelja i lokalne samouprave i svih naših sugrađana“, rekla je za Kosovo onlajn direktorica Predškolske ustanove Zorica Jovanović.

U okviru karnevala, održana je po prvi put i izložba likovnih radova na kojoj su učesvovali svi mališani koji pohađaju Predškolsku ustanovu "Naša radost", a najbolji su na kraju i nagrađeni.

Jovanović je istakla da je ovo prvi put da ta ustanova organizuju jednu ovakvu izložbu i da su svi jako zadovoljni.

"Konkurs je protekao u najboljem redu, članovi komisije koji su bili angažovani su odabrali tri najbolja rada, a svi mališani su nagrađeni", rekla je Jovanović.

Najmlađi učesnici su podelili sa nama svoje prve utiske nakon izvedenih koreografija, a pobednici likovne izložbe su nam opisali kako su izgledali njihovi radovi.

"Danas je bilo dobro, igrali smo se sa drugarima i mislim da smo bili najbolji", kaže Nikola Blagojević, a iste utiske deli i  njegova drugarica Đurđa Repanović.

"Nacrtala sam planetu i travu, neke leptiriće i cveće i osvojila sam prvo mesto", rekla je Milica Miljojković, dok drugoplasirana Nađa Nedeljković kaže da je nacrtala devojčicu i drveće, travu i na njoj cveće i dugu.

Direktorica Jovanović dodala je i da su u prethodnom periodu, zbog epidemije koronavirusa, za koju se nada da je na izmaku, aktivnosti ove predškolske ustanove bile svedene na mimimum. Zbog toga, kaže ona, ni karneval, koji je bio simbol grada i opštine, nije bio organizovan dve godine.

Jovanović je izrazila nadu i da će nadalje mališani moći slobodno da igraju i pevaju kroz različite priredbe i aktivnosti.

"U poslednje dve godine nismo imali manifestacije ovog tipa, jer smo se pridržavali mera i preporuka Ministarstva zdravlja. Sada smo svedoci da su mere popustile i odlučili smo da ovo organizujemo", rekla je Jovanović.