U porodilištu u Pasjanu za šest sati četiri bebe

Četiri bebe rođene u porodilištu u Pasjanu
Izvor: Kosovo Online

Za samo šest sati, juče su u porodilištu Opšte bolnice Zdravstvenog centra „Gnjilane“ u Pasjanu rođene četiri bebe, a na svet su došla tri dečaka i jedna devojčica, potvrdio je za Kosovo onlajn direktor ZC „Gnjilane“ dr Zoran Perić.

Perić je rekao da je sve proteklo u najboljem redu i da se novorođenčad i njihove majke osećaju dobro.

"Ovo je veoma značajno, jer dokazuje da smo i u kadrovskom i u organizacionom smislu opremljeni da radimo i više porođaja u jednom danu, dok je za narod koji ovde živi ovo dobra vest da nas je sve više i da samim tim postoji nada za opstankom na ovim prostorima“, rekao je dr Perić.

On podseća da se u ovoj bolnici svake godine, od 2015. kada je porodilište otvoreno, rađa sve više beba, a za sada je rekord da je u jednom danu rođeno pet beba.

"Prošle godine je rođeno 140 beba, a sada kada uporedimo brojke sa istim periodom prošle godinu, možemo da kažemo da, ukoliko se nastavi ovim tempom, taj broj će u ovoj godini biti veći“, navodi dr Perić.

Osim lepih vesti iz porodilišta, direktor Zdravstvenog centra "Gnjilane“ ističe i sve bolju situaciju kada je reč o borbi protiv koronavirusa.

„Juče smo testirali četiri osobe i sva četiri rezultata su negativna, za razliku od ranijeg perioda kada smo u jednom danu testirali i do 50 osoba, od kojih je 30 do 40 odsto bilo pozitivno. Smanjio se broj ljudi koji se u našim kovid ambulantama javlja sa simptomima, a i na odeljenju imamo jednog pacijenta kojem je potrebna kiseonička potpora“, kaže dr Perić.

On naglašava da je dobra vest i to što je do sada vakcinisano blizu osam hiljada građana Kosovskog pomoravlja i što je odziv za vakcinaciju i dalje veliki.

"Svake nedelje imamo od 150 do 200 vakcinisanih građana što je značajno doprinelo uspešnoj borbi protiv koronavirusa“, zaključio je dr Zoran Perić.

Xhevdet
27. Maj 2021.
Svaka roxhenje je radost nek zhive ove bebe 100 godina mi albanci razlikujemo od vas serbe vi nashe bebe izgorele u ratu ami shljemo qestitke u svake roxhene bebe
Natasa
27. Maj 2021.
Niti su svi Albanci isti ,niti su svi Srbi isti.Dva oka u glavi su razlicita.Evo na primer ja zelim da svaka beba zivi srecno bilo da je ono Albansko Srpsko,Tursko ....
Xhevdet
27. Maj 2021.
Bravo natasha