Vitošević: Veliko interesovanje za upis studenata, prijavljuju se i mladi iz regiona

Zdravko Vitošević
Izvor: TV Most

Prošle godine na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici upisana su 703 studenta u prvom upisnom roku, a u ovoj godini upisano je 740 studenata na osnovne studije, što je u odnosu na prošlu godinu više za 12 odsto, rekao je rektor Zdravko Vitošević za TV Most.

Najveće interesovanje je za Medicinski fakultet i Fakultet tehničkih nauka.

"Očekivali smo da bar ponovimo prošlogodišnji uspeh, međutim, desilo se da sada imamo mnogo veće interesovanje. Na osnovnim akademskim studijama primljeno je 740 brucoša. Drugi rok sledi, ako upišemo 1.100, 1.150, onda upisujemo studente na master i doktorske studije”, rekao je Vitošević.

Naveo je da je prošle godine bilo 1.997 studenata, a da svake godine upiše oko 2.000 mladih. 

Vitošević ističe da na taj način Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici postaje regionalni centar i navodi da postoji veliko interesovanje i zemalja u okruženju kao što je Severna Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina, za studiranje na nekom od studijskih programa na tom univerzitetu. 

Vitošević je rekao i da se ovih dana očekuje i registracija jednog novog studijskog programa na Medicinskom fakultetu i pohvalio saradnju Medicinskog fakulteta sa КBC Кosovska Mitrovica i direktorom dr Zlatanom Elekom.

Vitošević je naveo da su za banju Banjska, koja je u izgradnji, neophodni kadrovi.