Vučić: Sat koji sam dobio od predsednika Češke, poklanjam Jakovu Jovanoviću, prvorođenoj srpskoj bebi na Kosovu i Metohiji u 2024. godini

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je danas, kao što je ranije i obećao, sat koji je dobio od predsednika Češke Miloša Zemana prvorođenoj srpskoj bebi u 2024. godini na Kosovu Jakovu Jovanoviću čiji su roditelji iz sela Gotovuša kod Štrpca.

"Sat koji sam dobio od češkog predsednika Miloša Zemana poklanjam Jakovu Jovanoviću, dečaku čiji su roditelji iz Gotovuše kod Štrpca, a koji je prva srpska beba rođena na Kosovu i Metohiji u 2024. godini", naveo je Vučić na Instagramu.

Vučić je u videu koji je postavio na Instagramu čestitao Božić srpskom "stradalnom narodu na KiM" i podsetio na obećanje koje je danas ispunio. Kako kaže, danas je poslednji dan da nosi sat koji je dobio od prijatelja srpskog naroda.

"Vi znate da sam pre nekoliko meseci bio meta užasnih napada o tome kako posedujem skupoceni sat vredan stotinu hiljda evra i to su radili naši politički protivnici nemareći za istim kao i obično. Taj sat dobio sam na poklon od velikog prijatelja srpskog naroda Miloša Zemana, koji se prvi u Evropi i svetu izvinio našem narodiu i našij zemlji zbog agresije koja je izvršena na nju 1999. Dobio sam taj sat i sa ponosom ga nosio na svojoj levoj ruci ali sam tada obećao da upravo zbog sumnji da je to izuzetno skupocen sat, ali da nekome može da znači i u smislu tradicije i u smislu vrednosti i srpskog naroda i našeg prijateljstva i bratstva sa češkim narodom rekao sam da ću ga pokloniti prvorođenom srpskom detetu rođenom na KiM", rekao je Vučić.

Prvo Srpče, ističe, koje je rođeno na Kosovu jeste Jakov sin Borka i Kristine Jovanović iz sela Gotovuša kod Štrpca. Rodio se u Gračanici u 2.35 sat 1. januara. 

"Ovaj sat ide u ruke malog Jakova našeg junaka iz sela Gotovuše kod Štrpca i veujem da će mu ovaj sat značiti jednog dana i da će ga čuvati baš kao što njegovi roditelji i svi Srbi na KiM čuvaju srpsko ime i prezime, čuvaju i štite našu zemlju. Njegovoj porodici, ali i porodici Stojanović, jer Miloš i Stefan su tačno pre godinu dana upucani samo zato što su nosili badnjak, želim dobro zdravlje, mnogo uspeha i srećan predstojeći Božić. Mir Božiji Hristos se rodi!", poručio je Vučić.