Pantović: Tasić je vezan pretučen u zatvoru u Podujevu

Darko Tasić
Izvor: Kosovo Online

Branilac optuženog Darka Tasića iz Male Kruše, advokat Ljubomir Pantović, potvrdio je za Kosovo Onlajn da je Tasić juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru nadomak Podujeva, zadobio više udaraca u glavu od kojih je na trenutak ostao i bez svesti.

Pantović je rekao da mu je tu informaciju preneo Tasić telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća na kojoj je razmatrana žalba odbrane na nerazumnu i pravno neutemeljenu visinu zatvorske kazne na koju je Tasić osuđen.

„Kako mi je Darko preneo, u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, neko ga je više puta, vezanog, veoma jako udario u potiljak, od čega je na trenutak i izgubio svest. Rekao mi je da nije mogao da zna i da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi imali maske, a i napad se desio s leđa. Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena“, kaže Pantović.

On dodaje da do sada nije imao priliku da čuje da je neko od zatvorenika imao sličnih problema sa zatvorskim čuvarima, dok za pripadnike policije koji vrše transport ne može da kaže isto.

„Tasić je napad prijavio upravi stražara, ali nam nije poznato da li će oni pokrenuti neki postupak zbog ovog događaja. Ja ću već koliko sutra zatražiti od direktora zatvora visokog rizika kod Podujeva da istraži ovaj slučaj i preduzme mere protiv lica koji su taj napad počinili“, rekao je Pantović.

Osnovni sud u Prizrenu, odeljenje za teška krivična dela, osudio je krajem juna ove godine Darka Tasića iz Male Kruše na 22 godine zatvora zbog ratnog zločina, iako je prema krivičnom zakonu Kosova maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.

Tasić je rodom iz Male Kruše iz koje je sa svojom porodicom proteran i život su nastavili u Šapcu, a uhapšen je 22. novembra 2017. godine na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Od tada se nalazi u specijalizovanom zatvoru visokog rizika nadomak Podujeva.

Xhevdet
18. Novembar 2020.
Shta da radimo sa tim ubicama da qastimo sa kafama njmu treba izgoreti akoje ubica ako nije nek osllobodi niste tu u serbiu da ubica poput dikoviqa unaprexhen u duzhnosti