Ročište u suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića odloženo za 17. septembar

Suđenje Oliver Ivanović
Izvor: Kosovo Online

Ročište u suđenju za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića odloženo je za 17. septembar, a na njemu se očekuje svedočenje visokih političkih ličnosti, izjavio je za Ekonomiju onlajn advokat Musa Damati.

"Ročište u predmetu Ivanović koje je zakazano za sutra u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini odloženo je, glavni pretres u ovom predmetu nastavlja se 17. septembra", rekao je Damati, advokat optužene Silvane Arsović.

Damati nije precizirao razlog odlaganje ročišta, ali RTS prenosi da ispitivanje svedoka tužilaštva u procesu za pomaganje ubistva Ivanovića neće biti nastavljeno sutra zbog mera koja je vlada u Prištini uvela kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Advokat Jovana Filipović, takođe branilac jednog od optuženih za pomaganje u ubistvu, navela je za RTS da će ih o datumu sledećeg ročišta obavestiti iz suda.

Marko Rosić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara, optuženi za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, pojavili su se pred sudom u avgustu.

Sin Olivera Ivanovića, Nikola koji je  učestvovao na poslednjoj sesiji, rekao je da nakon dve i po godine zaslužuju pravdu i da krivce treba kazniti.

 
Bojana Rosic
13. Septembar 2021.
Ovo vise nema smisla! Odlozili su rociste 01. 09. odlozili su i ovo sutra- koristi se svaka prilika da se proces odugovlaci. Prosli put je bio izgovor da nisu mogli da stupe u kontakt sa g. Miroslavom Ivanovicem a covek seta po Mitrovici i daje intervjue! Sad je razlog, kako smo obavesteni od advokata adekvatan prostor- sudnica koja odgovara covid propisima! Navodno sredjuju prostor na 3. spratu.Zar nije moglo ovo rociste bez javnosti da se odrzi pa sledece 17.09 u novom prostoru? Dete mi je 3 godine u pritvoru ni kriv ni duzan a oni se igraju sudjenja! IMA LI NEKO DA REAGUJE NA OVU NEPRAVDU? LJUDSKA PRAVA, EULEX, NEKA STRANA AMBASADA?
Ne prihvataju kauciju! Po kojem zakonu sude. U juznoj Mitrovici covek ubio coveka i dobio 3 godine zatvora! Oni drze Marka u pritvoru 3 godine za nesto sto nije uradio!
Lemi 357
13. Septembar 2021.
Dokle bre vise ??!? Pravda za Rosketa!!!
Bojana Rosic
14. Septembar 2021.
???????????????????
Bojana Rosic
14. Septembar 2021.
Ima li kraja maltretiranju ovih ljudi? I Pristina i medjunarodna zajednica, sigurna sam, dobro znaju ko je ubio Olivera ali cute! Unistavaju zivot mom sinu, a i ovim ljudima, drzeci ga ni krivog ni duznog 3 godine u pritvoru! Odlazu se rocista, sudjenje za 3 god nije odmaklo od pocetka! Apelujem na nadlezne za pravosudje da stanu na kraj ovoj nepravdi! Posto insistiraju da se sudjenje odrzi, nek mi puste dete da se brani sa slobode uz kauciju koju smo ponudili!