Roditelji privedenih mladića: Tuču je izazvao Nikola Rašić

Roditelji mladića koji su privedeni zbog tuče
Izvor: RTV Kim

Roditelji mladića koji su juče privedeni zbog tuče u Lapljem Selu, nedaleko od škole, tvrde da je incident izazvao Nikola Rašić, te da je ceo slučaj dobio političku konotaciju, prenosi Radio Kim.

Nakon tuče u kojoj je učestvovalo tridesetak mladića, kako srednjoškolaca, tako i starijih, teže povrede su zadobili učenici Gimnazije Nikola Rašić i srednje Ekonomske Ilija Marković kojima je ukazana lekarska pomoć.

Nedugo nakon incidenta, privedeno je osam osoba, među kojima i jedan maloletnik.

Studenti Marko Ristić i Lazar Кaradžić nalaze se u pritvoru u Prištini. Njihovi roditelji kažu da od juče nisu u kontaktu sa njima i da su zabrinuti šta će se desiti nakon isteka pritvora od 48 sati.

„On (Lazar) je prvo okarakterisan kao svedok. Našao se tu, razdvajao je, a sada je optužen da je bio učesnik u tuči i priveden je. On je u Prištini u pritvoru. Ovo je otišlo po političkoj liniji i to je nenormalno. Ovaj koji optužuje decu da su krivci je glavni inicijator tog incidenta. Sin gospodina Rašića, on je inicijator. Pokupio je decu iz Dobrotina, doveo ih tu i tako se desila masovna tuča“, tvrdi Momir Кaradžić.

Sin Slaviše Ristića, Marko, je takođe u pritvoru u Prištini.

„Ja ne podržavam nasilje, pogotovu ne nasilje u školi, ali ovo je otišlo toliko daleko. Gospodin Rašić je hteo da zloupotrebi ovo za neke političke poene. Ispala je tuča i to je trajalo minut – dva. Ja sa sinom nisam mogao da razgovaram, nisam mogao da stupim u kontakt, pokupili su ga, on je priveden i mislim da je u Prištini. Čekamo (da istekne) to policijsko zadržavanje od 48 sati“, rekao je on.

Ristić tvrdi da mu je, nakon incidenta u kojem je učestvovao njegov sin, Nenad Rašić pretio.

„Gospodin Rašić je došao kod mene kući i iz avlije pošao direktno u kuću da mi preti. Ja mislim da je i to nasilje. Rekao mi je: ,Zapamtićeš ko sam ja’. Da li ja sada treba da se bojim da će on nešto da uradi mom sinu“, pita se Ristić.

Jedan od učesnika tuče Ilija Marković, učenik 3. razreda srednje Ekonomske škole, nalazi se na bolničkom lečenju zbog povrede nosa. Njegov otac Miodrag kaže da su mladići iz Dobrotina došli u Laplje Selo kako bi tukli srednjoškolce iz ovog mesta. I on tvrdi da je sin Nenada Rašića izazvao tuču.

„Ne znam da li je sin Nenada Rašića bitniji od mog sina? Zašto njegov sin nije uhapšen jer je on izazvao taj incident, ako su već druga deca uhapšena? To je bila tuča kao i sve školske tuče koje se dešavaju, ali je ovo sada podignuto na mnogo veći nivo, politički. Politika apsolutno nema nikakve veze sa ovim, to je samo zato što je taj dečko sin Nenada Rašića. Da je bilo koje drugo dete u pitanju od ovoga ne bi bilo ništa. Nažalost, ali je tako. Da li smo mi zakazali kao roditelji ili su zakazale institucije, školstvo, policija i celo društvo, to je na nama, da stavimo prst na čelo i da razmislimo o svemu tome“, kaže Miodrag Marković.

Iz Policije nema novih komentara na jučerašnji događaj ispred škole u Lapljem Selu.

Tužilaštvo je ranije danas objavilo da je osmorici mladića određen pritvor od 48 sati.

Nenad Rašić, predsednik PDS-a i otac povređenog Nikole zakazao je konferenciju štampu u Medija centru u Čaglavici za danas u 15 časova.

Direktor Gimnazije: Nismo bili upoznati sa tučom

Iako se tuča desila ispred školskog dvorišta, direktor Gimnazije u Lapljem Selu Dejan Denić kaže da nije bio upoznat sa onim što se dešavalo napolju.

On dodaje da je od učenika saznao da je tuča izbila "zbog ličnih razloga".

"Dve grupe dečaka imale su obračun iz svojih ličnih razloga. Po informacijama koje imam od svojih učenika, ne mogu da kažem da je još naših učenika učestvovalo u tuči. Tu je bilo i druge dece koja su završila školu", rekao je Denić u telefonskoj izjavi za RTV Кim.

On je naveo da je slučaj sada u nadležnosti policije, a da su zaposleni u školi zaduženi samo za ono što se dešava unutar školskog dvorišta.

Miodrag iz Peći
23. Februar 2021.
Doći iz susednog sela sa grupom vršnjaka izazvati tuču a da nije priveden organizator je veoma sumnjivo i čak ulaziti u privatan posed oca deteta koji se branio je očigledna albanska provokacijs da diskredituju Srpsku Listu od strane Nenada Rašića tzv. "Poštenog Srbina" a za Srbe idajicu i kolaboracionistu. Tim pre što je odmah Rada Trajković kojoj je Vučić o trošku srpskih poreskih obveznika dve godine obezbeđivao celodnevnu policijsku pratnju i najzad je kao totalno nebitnoj osobi ukinuo i tim novcem mogao da napravi vrtić u nekoj kosmetskoj enklavi spomenula sina Nenada Rašića kao kolateralnu štetu a ustvari bila je targetirana ona.
Ja
23. Februar 2021.
Onda je ta tuca bila izmedju tih mladica mogu se opet pomiriti i da se to vise ne desi mislim da je ta tuca bila izmedju mladicima !!!!!!
serafin52
23. Februar 2021.
propao bih ovaj clanak da se ti nisi javio da prekomentarises lepo je to kad sve znas sta je bilo i sta ce da bude vidi se da si mnogo pametan jer nemoze da prodje dan da nesto ne pises....
Pec
23. Februar 2021.
Nije normalno da 30 dece bije 2 dece, kakvi god razlozi bili? Svu tu decu pohapsiti, a one koji su ovo snimali i gledali zestoko kazniti.
Sima
23. Februar 2021.
U potpunosti se slazem