Stašić: Pored toga što nam uništavaju imovinu, Albanci su počeli i da nas napadaju

Miodrag Stašić iz Drenovca
Izvor: Kosovo Online

Imao sam probleme sa Albancima koji su mi uništavali imovinu, ali da me napadnu, to nisam očekivao, izjavio je za Kosovo Onlajn Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline, nakon što ga je čobanin napao, dok je pokušavao da otera njega i stoku sa svog imanja.

Kada je, kako navodi, ugledao stoku na svom imanju, Stašić je prišao čobaninu i rekao mu da otera krave i ostalu stoku, jer pričinjavaju štetu.

"On je uzeo jednu dugačku granu prišao bliže i udario me granom. Udario me u predelu glave i naneo posekotine na nosu i gorenjem delu lica. Nakon toga se povukao i oterao krave sa mog imanja, a ja sam se vratio kući i rekao sinu da zove policiju", rekao je Stašić.

Stašić ističe da komšije Albanci dovode iz Albanije čobane da im čuvaju stoku.

"Imamo oko sedam hektara šume, livada i obradive zemlje. Navalili su i samo prave štetu, da ne možemo da se odbranimo od njih. Pored toga što pustaju stoku, skidaju žicu i ruše ograde", reko je Stašić.

Kosovska policija je nakon prijave incidenta saslušala Stašića u policijskoj stanici u Klini i pokrenula istragu.

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković ocenio je da poruka, koju dobijaju srpski povratnici poslednjih dana, nije nimalo dobra.

"Mi smo rešeni da opstanemo. Borićemo se kako znamo da imovinu sačuvamo i zaštitimo. Na udaru su porodice koje imaju veliku imovinu. Ostajemo! Nemam drugu poruku sem ove i pozivam ostale raseljene Srbe da se vrate i da nas bude više", naglasio je Šarković.

 
Za tri dana ovo je treći incident u povratničim selima oko Kline I Istoka. Pre dva dana je prećeno ubistvom Đorđi Đoroviću iz Drenovčića, sinoć je kamenovana kuća Žarka Zarića u Ljuboždi, a danas je napadnut 86-ogodišnji Miodrag Stašić iz Drenovca.