Festival "GRAFEST" u Gračanici i Severnoj Mitrovici

Festival "GRAFEST"
Izvor: Galerija "Akvarijus"

Deveti po redu Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "GRAFEST" biće održan od 7. do 9. decembra 2020. godine u Domu kulture u Gračanici i privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Severnoj Mitrovici.

U takmičarski deo programa ove godine selektorka Nevena Matović uvrstila je 15 dokumentarnih filmova i televizijskih formi (u okviru postojećih produkcija na Kosovu ), navodi se u saopštenju privatnog kulturnog centra "Akvarijus".

Kako se ističe, najbolje će nagraditi (plaketa i novčani iznos) žiri u sastavu Svetlana Popović, Zoran Popović, Ivana Vanovac i Đorđe Jevtić.

U revijalnom delu programa biće prikazano tri najnovija ostvarenja iz domaće produkcije: "Speleonaut – Pod kamenim nebom" Sonje Đekić, "Pripadnost" Tee Lukač i "Blizanci satkani od sna" Seada Šabotića i Lee Vahrušev, dodaje se u saopštenju.

Filmovi iz takmičarskog dela programa biće u "Akvarijusu" prikazivani svaki dan od 14 časova, dok su projekcije filmova iz revijalnog dela programa zakazane za 17 časova.

Ulaz na sve projekcije je slobodan, ali je zbog vanrednih mera koje su na snazi, broj posetilaca ograničen (30 odsto kapaciteta), a prisustvo moguće samo uz poštovanje mera zaštite, navodi se u saopštenju.   

Organizator festivala je Dom kulture "Gračanica".