Izložba udruženja likovnih umetnika "Lada" u Domu kulture "Gračanica"

Dom kulture u Gračanici
Izvor: Facebook

U Domu kulture u Gračanici i Galeriji umetrnosti "Priština" biće prikazana grupna izložba novih članova najstarijeg srpskog udruženja likovnih umetnika "Lada", pod nazivom "Mozaici čulnog".

Kako je saopšteno iz Doma kulture, postavka se sastoji od devet dela, isto toliko umetnika, koji skupa čine svojevrsni mozaik čulnosti.

Sva različitost i lična poetika stapaju se u auteničan diskurs, a to je visok nivo estetskih vrednosti i načela, kao i nesporan umetnički kvalitet. Radovi eminentnih umetnika, od kojih su većina univerzitetski profesori i jedan akademik, opravdavaju prirodu našeg htenja da se i Gračanica nađe na mapi privilegovanih mesta, gde se organizuju izložbe elitnih pojedinaca i udruženja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, izložba novih članova udruženja vizuelnih umetnosti "Lada" u Gračanici predstavlja želju Galerije umetnosti Priština i Doma kulture Gračanica, koji su i organizatori izložbe, za povezivanjem sa relevantnim umetničkim institucijama, umetnicima i udruženjima.

"Lada"  je naše najstarije umetničko udruženje i baštini tradiciju afirmacije srpske kulture i umetnosti",  stoji u predgovoru kataloga za ovu izložbu.

Svečano otvaranje izložbe je u ponedeljak 26. decembra od 19 časova u Galeriji Doma kulture Gračanica i Galeriji umetnosti Priština.

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Priština i Opština Gračanica.