Milan Vasić i Dejan Petrović predstavili spot za pesmu “Ja sam momče sa Kosova”

Vasic
Izvor: Printscreen youtube

Večeras je i zvanično predstavljen muzički spot za pesmu “Ja sam momče sa Kosova” koju zajedno izvode glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović koju je na digitalnim platformama za distribuciju muzike objavio PGP RTS, a projekat je pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Glumac Milan Vasić, inače koji je i sam poreklom sa Kosova, tačnije Kosovske Kamenice, nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla.

Kako je rekao, do ideje je došlo slučajno, a nakon što je tu pesmu otpevao u kvizu "Ja volim Srbiju".

"Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor", ispričao je Vasić.

Moja očekivanja su bila jako velika od spota, ali ovo je iznad svih mojih očekivanja iskren da budem. Želja mi je bila da predstavim Kosovo u najlepšem mogućem svetlu da prikažem lepotu Kosova i nije mi bio cilj nijednog trenutka da ljude pozivam u rat, nego da ovoj omladini, ali i deci i ljudima iz Srbije koji nikada nisu bili na Kosovu, da im pre svega, prikažemo lepotu i bajku Kosova i Metohije”, bio je iskren Vasić.

 

Dejan Petrović se pre svega zahvalio svojoj porodici, kao i porodici Milana Vasića, a posebne reči hvale je uputio i njihovim domaćinima na Kosovu, koji su se, kako je rekao, pobrinuli da se osećaju kao kod kuće.

“Stvarno hvala svim tim domaćinima na Kosovu i Metohoji koji su nas dočekali kao svoj rod rođeni, i ugostili nas i brinuli o nama da sve prođe kako treba. Hvala i ljudima iz Kancelarije za KiM koji su sve sproveli bez i najmanjeg problema, a relano, svako je bio dalje od Kosovske Mitrovice, dobro zna da je moglo da bude problema. Mislim da ova pesma zaslužuje državnu izdavačku kuću, državnu televiziju da to izda, jer mislim da je ova pesma nova himna Kosova i Metohije”,  rekao je Petrović.

 


Muziku i tekst za pesmu “Ja sam momče sa Kosova”  uradio je Svetomir Ilić Siki, koji je tu pesmu objavio još 1988. godine, takođe za PGP RTS.

Snimanje spota pomogli su Kancelarija za KiM i PGP RTS.

Savetnik za medije direktora Kancelarije za KiM Ivan Jakšić istakao je da Kancelarija tradicionalno pomaže umetnicima koji približavaju našu južnu pokrajinu sunarodnicima u ostatku Srbije, jer veoma je važno da, osim emotivne i duhovne veze, ljudi imaju i što neposredniji vizuelni doživljaj tih krajeva, kao i osećaj za ritmove stare Srbije. 

“Milan Vasić i Dejan Petrović, kao i ekipa koja je radila na realizaciji ovog spota, uspeli su da stvore jednu snažnu muzičku razglednicu sa Kosova i Metohije”, rekao je Jakšić na promociji spota.   

Prema nekim istraživanjima, više od dve trećine građana Srbije nikada nije bilo na Kosovu, dodao je Jakšić i nastavio:

“I zato se nadam se da ćemo na ovim zvucima trube preneti deo te predivne prirode i srpske istorije, tradicije kulture, i probuditi tu emociju, zagolicati i privući pažnju naših surodnika da se upoznaju sa lepotama Kosmeta i uživo”, napomenuo je Jakšić.

Kako je rekao, scene su snimane na više lokacija, od Gazivoda, preko Gračanice i Prizrena, do Štrpca i čudesnih i divljih krajolika Šar-planine, i verujem da će mnogima biti prvi put da u jednoj ovako kratkoj video formi sagledaju svu raskoš naše južne pokrajine. 

Prema njegovim rečima, nekome se može svideti ili ne svideti ovaj muzički žanr, ali verujem da svakom Srbinu srce zaigra kada se srpska truba s Kosova čuje.

“Milan i Dejan su veliki i iskreni rodoljubi i to se može čuti i osetiti u svakome taktu. Zato smo se lako razumeli i dogovorili na prvom našem susretu. Milan, koji je, kako i pesmi kaže, rođen tamo dole, i čiji roditelji i dalje žive na Kosovu i Metohiji, pokazao je bezbroj puta kao glumac Narodnog pozorišta iz Prištine, čije je sedište trenutno u Gračanici, kako umetnik može da iskreno i bezinteresno voli svoju zemlju i svoj narod. O Dejanu kao umetniku i patrioti suvišno je trošiti reči. Obojica su ovom kompozicijom i spotom to na ubedljiv način potvrdili”, istakao je Jakšić.

Još jednom je zahvalio i Milanu Vasiću i Dejanu Petroviću na pesmi koja će, kako se nada, postati klasik narodne muzike.

 

Natasa
29. Oktobar 2020.
Ee to nam je falilo iz istorije..
Svaka cast i hvala od srca na ovoj umetnosti i lepoti
Srbija
30. Oktobar 2020.
Divno!!!
Nele
31. Oktobar 2020.
Prelepo
Sanja
30. Oktobar 2020.
Svaka cast 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Ранко лалић
31. Oktobar 2020.
Истина оредивно
Suzana Lazovic
30. Oktobar 2020.
Bravooo!!!
дана
31. Oktobar 2020.
браво,хтела би још једном на ,Косово.
Gidra
01. Novembar 2020.
Bravo sve pohvale mogla je i reka Beli Drin da se ubaci u
Spotu
Mirjana
01. Novembar 2020.
Sva se naježih slušajući ovu pesmu,inače sam Kosova.Pesma je za sve pohvale!💞💞💞
Ранко
01. Novembar 2020.
О Косово ружо српска💞💞♥️✝️✝️✝️
Лалић
02. Novembar 2020.
Поштовање за хероје са кошара Косово је остало Србија 🇷🇸🇷🇸🇷🇸✝️✝️✝️
Гуто
24. Decembar 2020.
Косово је Србија ва вјекова 🇷🇸🇷🇸🇷🇸